Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju nelaimē pēc finansiālās palīdzības vērstos pie tuviniekiem vai draugiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā 55% iedzīvotāju nelaimē pēc finansiālās palīdzības vērstos pie tuviniekiem vai draugiem, aģentūrai LETA pavēstīja risku apdrošinātāja «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Tostarp aptaujā 36% respondentu atzinuši, ka nepieciešamības gadījumā finansiālo atbalstu lūgtu ģimeni, bet 19% - draugiem. Tajā pašā laikā 21% respondentu atzinis, ka mēģinātu līdzekļus sakrāt pats, bet 20% palīdzību meklētu pie aizdevējiem.

Aptaujā respondentiem arī jautāts, vai viņi ir apmierināti ar atbalstu, kuru saņem no apkārtējiem cilvēkiem, tostarp 69% iedzīvotāju to vērtēja pozitīvi, apliecinot, ka ir apmierināti ar atbalstu, ko saņem no tuviniekiem un kolēģiem, bet 31% respondentu atzinis, ka nesaņem pietiekamu atbalstu.

Pēc aptaujas datiem, 90% Latvijas iedzīvotāju ir vismaz divas personas no radu un draugu vidus, uz kurām vienmēr var paļauties dzīves kritiskajās situācijās, tostarp 45% Latvijas iedzīvotāju ir divi līdz trīs cilvēki, kuriem lūgt palīdzību grūtā brīdī, bet 31% iedzīvotāju ir četras līdz sešas personas, uz kurām varētu paļauties grūtībās. Tajā pašā laikā 10% aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem bija viens vai neviens atbalsta cilvēks.

BTA arī atzīmēja, ka, apskatot pētījuma rezultātus reģionālajā dalījumā, izceļas Latgales iedzīvotāju atbildes, kas ģimenes un draugu atbalstam piešķir vēl lielāku nozīmību - to apstiprināja 75% aptaujāto latgaliešu. Vienlaikus kurzemnieki biežāk nekā citos reģionos nepieciešamos līdzekļus drīzāk sakrātu paši. Savukārt, runājot par saņemto atbalstu, Vidzemes un Zemgales iedzīvotāju vidū ir mazāks apkārtējo atbalsts nekā citos valsts reģionos - to kā nepietiekamu norādījuši attiecīgi 37% un 39% šo reģionu iedzīvotāju.

Tajā pašā laikā, pēc BTA aptaujas datiem, nepastāv lielas atbalsta loka atšķirības starp vecuma grupām, vienīgi cilvēkiem, kuri ir vecāki par 45 gadiem, atbalsta loks laika gaitā ir nostiprinājies un kļuvis nedaudz plašāks.

Aptauju BTA veica 2017.gada jūnijā, aptaujājot 805 iedzīvotājus visā Latvijā.

BTA lielākais akcionārs ir «Vienna Insurance Group AG» (90%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu