Gatis Zonbergs: Mēs varam pārspēt Jūrmalu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saulkrastiem ir visas potences kļūt par Latvijas iedzīvotāju iecienītāko atpūtas vietu un vasarnieku ziņā pārspēt Jūrmalu. Tāpēc Saulkrastos dzīvībai ir jābūt visus 12 mēnešu gadā. No kā tas ir atkarīgs? No laba atpūtas piedāvājuma un augsta servisa līmeņa, uzskata Saulkrastu uzņēmēju biedrības valdes loceklis Gatis Zonbergs.

Tie ir jautājumi, kuru risināšanā neatsverama nozīme ir vietējiem uzņēmējiem, kuru katra atsevišķais bizness varbūt nav neko liels, taču, darbojoties visiem kopā, tas kļūtu par iespaidīgu spēku. Tieši ar šādu domu tiek dibināta Saulkrastu Uzņēmēju biedrība, kuras lozungs: «Saulkrastiem ir jādzīvo 12 mēnešus gadā», Financenet uzsvēra Zonbergs.

Biedrība došot iespēju ikvienam iedzīvotājam, uzņēmējam un domes pārstāvim satikt cilvēkus, kas ir gatavi uzklausīt katra domas, dalīties ar tām un meklēt risinājumus ideju realizācijai. Tāpēc ikkatrs ir aicināts piebiedroties Saulkrastu Uzņemēju biedrībai.

Lai sāktos auglīga domu apmaiņa, biedrībai jau ir vīzija par to, ar ko vajadzētu sākt un kas būtu jāsasniedz.

Taču to nevarēs izdarīt, ja jebkurš, kurš vēlas investēt līdzekļus Saulkrastu attīstībā, nesajutīs reālu atbalstu no pašvaldības, nesajutīs, ka viņu te gaida un ka pilsētas vadībai ir konkrēts priekšstats par to, kādai būt pilsētai pēc 20 gadiem, norādīja uzņēmējs. Lai katrs uzņēmējs varētu likt lietā vislabākās prasmes savā jomā, pašvaldība ir atbildīga par tam nepieciešamo infrastruktūru, kura šobrīd nav tāda, lai investori ar lielu kapitālu izšķirtos par investēšanu Saulkrastu attīstībā. Uzņēmēju biedrībai vajadzētu kļūt par iedvesmojošu starpposmu pašvaldības un biznesa cilvēku savstarpējā komunikācijā.

Biedrība tāpēc uzskata, ka mums jāiesāk ar Saulkrastu lomas apzināšanos Latvijā. Saulkrasti ir pilsēta ar unikālu atrašanās vietu. Kura rīdziniekiem ir tuvākā alternatīva Jūrmalai, plānojot savu vasaras atpūtu? Kura ir tuvākā jūras pludmale Ādažu, Cēsu, Siguldas iedzīvotājiem? Iedzīvotāju skaits šajā pilsētās un Rīgā ir aptuveni 800 000 tūkstoši cilvēku. Vai tas nav potenciāls, kuru var un vajag izmantot? Un kā ir ar tūristiem no citām valstīm? Lai kaut ko mainītu, ir tikai jāizvirza konkrēti mērķi un jāparedz uzdevumi, lai tos sasniegtu. Lūk, kāpēc nepieciešams izstrādāt pilsētas attīstības plānu, norāda Zonbergs.

Zonbergaprāt skaidrs, ka šajā kontekstā galvenie virzieni, kuros saskatāma Saulkrastu nākotne, ir tūrisms, kultūra un izklaide – tieši tas pats, kas gan vietējos, gan ārzemju tūristus piesaista Jūrmalā. Bet... šobrīd mūsu piedāvājumā ir tikai jūra. Pie mums nav, kur garšīgi paēst, ir ierobežotas izklaides iespējas bērniem, nevaram piedāvāt ar kājām noiet no viena Saulkrastu gala līdz otram, mums nav pat mūsdienīgas viesnīcas ar SPA centru un baseinu. Saulkrastos praktiski netiek attīstīts neviens jauns nekustamā īpašuma projekts, neskaitot dažus izņēmumus privātajā sektorā.

Tātad sākams ar investoru intereses radīšanu par to, lai tūristiem Saulkrasti kļūtu interesanti. Sākams ar augstas kvalitātes umn pieejamības ēdināšanas pakalpjumiem un naktsmītņu piedāvājumu. Šīs ir divas bāzes vienības, bez kurām nevar pastāvēt neviena pilsēta, kur nu vēl kūrortpilsēta!

Saulkrastu Uzņēmēju biedrība apvieno uzņēmējus, dalās pieredzē, strādā kopīgi, lai nebūtu katram atsevišķi jālauž ceļš pie klienta. Tikai apvienojoties, varam pierādīt, ka Saulkrasti visus iepriekšējos gadus nav tikuši pienācīgi novērtēti un pilsētā, tās cilvēkos, tostarp uzņēmējos, ir milzu potenciāls. Tāpēc aicinām katru uzņēmēju un domes pārstāvi iesaistīties šajā projektā ar savām idejām un atbalstu, bet ikviens iedzīvotājs Saulkrastu Uzņēmēju biedrībā tiek gaidīts ar idejām, atbalstu un drosmi uzsākt savu biznesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu