Reizniece-Ozola: Situācija finanšu sektorā negatīvi ietekmēs valsts kredītreitingu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācija finanšu sektorā negatīvi ietekmēs valsts kredītreitingu, šodien pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa atzina, ka situācija ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu un «ABLV Bank» liecina, ka Latvijas finanšu sektora reputācija piedzīvo grūtus laikus.

«Tam nebūs laba ietekme uz valsts kredītreitingiem. Tāpēc arī esam mainījuši valsts kredītu pārfinansēšanas taktiku. Ja mums bija plāns šo brīdi izmatot, lai pārfinansētu kādus iepriekšējos aizņēmumus, tad tagad ir skaidrs, ka šādā situācijā to nedarīsim,» teica ministre.

Viens no veidiem, kā nedaudz uzlabot finanšu sektora reputāciju, pēc Reiznieces-Ozolas domām, būtu, ja Rimšēvičs vismaz uz izmeklēšanas laiku atkāptos no amata.

«Ir svarīgi tas, kā izkļūsim no šīs situācijas. Un tas būs atkarīgs no tā, cik precīzi strādās tiesībsargājošās iestādes un finanšu sektora uzraugs,» pauda finanšu ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu