Flika vadītā vācu aviokompānija pieteikusi bankrotu (84)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušā Latvijas nacionālās aviokompānijas «air Baltic» prezidenta Bertolta Flika vadītā Vācijas čārterreisu aviokompānija «XL Airways Germany» iesniegusi bankrota pieteikumu, vēsta aviācijas portāls «Ch-aviation».

Tas ziņo, ka pieteikumus iesniegts 27.decembrī tiesā Vācijas pilsētā Darmštatē.

Savukārt portāls «Air Transport World» informē, ka 14.decembrī «XL Airways Germany» paziņojusi par darbības pārtraukšanu līdz ziemas sezonas beigām un ka «XL Airways» līgumus par čārterreisu veikšanu pildīs Vācijas lidsabiedrība «Hamburg Airways».

«Air Transport World» arī raksta, ka ir apturēta «XL Airways Germany» licence.

«XL Airways» sadarbojās ar Eiropas tūroperatoriem, veicot lidojumus Vācijā un citviet pasaulē, liecina kompānijas mājaslapā sniegtā informācija.

Aviokompānijas «XL Airways Germany» flotē bija piecas lidmašīnas «Boeing 737-800». No tām trīs lidmašīnas ziemas sezonā ir izīrētas Kanādas čārterreisu aviosabiedrībai «CanJet», bet divas jau atdotas līzinga kompānijai, vēsta «Ch-aviation».

«XL Airways Germany», kas dibināta 2006.gadā, bija gandrīz 160 darbinieku.

Jau ziņots, ka Fliks kļuva par «XL Airways Germany» ģenerāldirektoru 2012.gada februārī.

2011.gada oktobrī Fliks tika atbrīvots no «airBaltic» prezidenta amata. «airBaltic» ir iesniegusi prasību Rīgas apgabaltiesā par zaudējumu piedziņu no Flika ‒ aviokompānija kopumā vēlas piedzīt vairāk nekā 70 miljonus latu. Tostarp prasība tiesā pret Fliku ir virs 20 miljoniem latu, savukārt no apdrošinātāja, kurā apdrošināta Flika atbildība, lidsabiedrība vēlas piedzīt virs 50 miljoniem latu.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu