Regulators akceptē jauno elektroenerģijas tarifu projektu (795)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome akceptējusi AS "Latvenergo" elektroenerģijas tarifu projektu, kas paredz jaunu tarifu aprēķināšanas kārtību no šā gada 1.aprīļa, pēc padomes sēdes informēja AS "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss.

Nav iemesla noraidīt

"Latvenergo" iesniegtais tarifu projekts atbildis normatīvajos aktos noteiktajai metodikai, tāpēc regulatoram nav bijis iemesla to noraidīt.

Saskaņā ar jaunajiem tarifiem vairāk būs jāmaksā mājsaimniecībām, kas tērē vairāk.

Tarifs būs atkarīgs no patēriņa apjoma gada garumā, un uzskaiti sāks no 1.aprīļa.

Par pirmajām 1200 kilovatstundām (kWh) būs jāmaksā pašreizējais tarifs - 8,25 santīmi par kWh. Kad šis patēriņa apjoms tiks pārsniegts, tarifs būs 10,74 santīmi par kWh.

Pieaugs par latu

Pēc "Latvenergo" aprēķiniem, apmēram 30% mājsaimniecību ikmēneša maksa par elektrību gada griezumā pieaugs vidēji par latu, 16% mājsaimniecību ikmēneša maksa pieaugs vidēji par 4,36 latiem, bet 6% - par vairāk nekā desmit latiem. Puse mājsaimniecību neizjutīs tarifu izmaiņas.

Juridiskajām personām, kam nav pienākums pirkt elektrību brīvajā tirgū, no 1.aprīļa tiks piemērota tirgus cena, bet līdzšinējā viena tarifu plāna vietā varēs izvēlēties no trīs.

Pēc "Latvenergo" sniegtās informācijas, vidēji no 1.aprīļa tarifs mainīsies par 21%.

Būs sociālā atbalsta programma

Tāpat "Latvenergo" informēja, ka kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību, Labklājības ministriju un Ekonomikas ministriju turpināsies darbs pie sociālās atbalsta programmas izstrādes, kas

paredz visām daudzbērnu ģimenēm papildus lietot 2400 kilovatstundu elektroenerģijas par līdzšinējo tarifu, savukārt visām trūcīgajām ģimenēm ar bērniem saņemt 500 kilovatstundas gadā par brīvu.

Kā norādīja Bariss, jau 2009.gadā "Latvenergo" pieņēma sociāli atbildīgu lēmumu un atlika elektroenerģijas tarifu celšanu par diviem gadiem, ņemot vērā recesiju valstī un iedzīvotāju maksātspēju.

Tarifs saudzīgs visām mājsaimniecībām

"Apzinoties krīzes sekas, arī patlaban "Latvenergo" kā komercuzņēmums turpina rīkoties sociāli atbildīgi, diferencējot tarifu. Mūsu izstrādātais tarifu plāns ir saudzīgs visām mājsaimniecībām, jo paredz nevis lineāru tarifu paaugstināšanu, bet nosaka robežu - 1200 kilovatstundas gadā, par kurām visām privātpersonām būs jānorēķinās pēc līdzšinējā tarifa - 0,0825 lati par kilovatstundu. Līdz ar to ar šo tarifu plānu atbalstītas būs visas mājsaimniecības Latvijā. Tostarp arī tās, kas patērē vairāk par 1200 kilovatstundām gadā," uzsvēra energokompānijas valdes loceklis.

Komentāri (795)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu