Krievijas amatpersonas attīsta sadarbību ar Liepāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākā līmeņa Krievijas un Latvijas valdības pārstāvji, kā arī uzņēmēji šo ceturtdien uzturējās ostas pilsētā Liepājā. Viņu vidū arī Krievijas miljardieris Pjotrs Avens, ceturtdien vēstīja LNT ziņas.

Pērnā gada decembrī pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes Krievijas galvaspilsētā Maskavā, tika pausta cerība, ka tā varētu būt signāls daudzu līdz šim neīstenotu projektu īstenošanai.

Cer uz Medvedeva vizīti Latvijā

Lai gan Zatlers netika pārvēlēts amatā, Krievijas miljonārs un Lietišķās sadarbības padomes Krievijas puses vadītājs Pjotrs Avens tikšanās laikā licis noprast, ka Andra Bērziņa stāšanās prezidenta amatā nevērsīs procesus uz slikto pusi.

Avens intervijā LNT ziņām pauda uzskatu, ka svarīgas esot valstu vadītāju personīgās attiecības, lai tiek uzturēti kontakti. „Es nevēlos teikt, ka tam ir galvenā nozīme, bet svarīgākais, protams, ir katras valsts biznesa intereses. Ceru, ka nākotnē notiks Dmitrija Medvedeva atbildes vizīte Latvijā, taču tas jau ir starpvalstu attiecību jautājums. Taču vēlreiz - ja izdosies uzturēt kontaktus, tas palīdzēs,” norādīja Avens.

Pārrunā infrastruktūras attīstību

Latvijas un Krievijas pārstāvju tikšanās Liepājā neesot nejaušība, jo šīs ostas pilsētas vadība vēlas būtiski palielināt pārkrauto preču apjomus. Latvijai esot jāprot izmantot situāciju, jo tieši biznesa intereses Krievijai šobrīd liekot sakārtot arī politiskās attiecības.

Vairākos Liepājas šosejas posmos un pilsētā jau notiek remonts. Viss projekts vairāku gadu garumā paredz maģistrāles izbūvi starp Maskavu un Rīgu, bet tālāk uz Ventspili un Liepāju.

Krievijas transporta ministrs Igors Levitins atzina, ka Krievijas puse solījusi izskatīt jautājumu par Baltijas virziena šosejas rekonstrukciju savā teritorijā. „Savukārt ceļu sakārtošana otrpus robežai jau ir mūsu Latvijas kolēģu uzdevums. Ņemot vērā, ka nepieciešamība pēc tranzīta aug, vēlamies, lai mūsu pārvadātāji izmantotu labu infrastruktūru,” sacīja Levitins.

Krievijas kravas virzīs caur Liepāju

Savukārt ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) informējis, ka šo piektdien tiks parakstīts nodomu līgums, kurā Krievijas autopārvadātāju asociācija un Latvijas autopārvadātāji kopā ar Liepājas brīvostu noslēgs līgumu par jaunu kravas transporta plūsmas koridoru uz Eiropu. „Proti, liela daļa krievu kravas transporta, kas līdz šim brauca caur Poliju, brauks caur Liepājas ostu,” klāstīja Kampars.

Tāpat tikšanās laikā abu valstu amatpersonas uzklausīja uzņēmēju ieteikumus biznesa vides uzlabošanai, informēja LNT ziņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu