Tokijas rotaļlietu šova uzmanības centrā - nanodroni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šajās dienās Japānas galvaspilsētā Tokijā norisinās starptautiska rotaļlietu izstāde. Ar lielu vērienu un kuplā skaitā šajā izstādē tiek demonstrēti miniatūri lidaparātiņi - tā dēvētie nanodroni.

Miniatūrie droni izskatās niecīgi un viegli ievainojami, taču patiesībā tie sevī slēpj jaunākās tehnoloģijas. Jaunākās paaudzes nanodroni ir ne tikai aizraujošs laika pavadīšanas līdzeklis; tos ir droši lietot arī iekštelpās, jo piedziņas rotoriem ir mīksts aizsargrāmis, kas cilvēkus pasargā no ievainojumiem.

Vairums šo dronu sver krietni mazāk par 200 gramiem, tātad ir drošā attālumā no robežas, kuru sasniedzot lietotājam jāsaņem lidošanas atļauja. Jo īpaši tas attiecas uz lidināšanos sabiedriskās vietās un dzīvojamajās zonās.

Piemēram, kompānijas Nikko Kyosho Egg ražotais QuattroX Candy nanodrons ir ne vairāk kā 3,5 centimetrus plats un sver nieka 9 gramus, kas to droši ļauj nosēdināt cilvēka plaukstā. «Mūsu jaunākie droni ir daudzpusīgi - tos var vadīt manuāli un tie spēj lidot arī autopilotā. Var teikt, ka QuattroX Candy nanodroni ir lidojoši roboti,» sacījis Nikko Kyosho Egg izpilddirektors Akihisa Suzuki. «Dronos atrodamas jaunākās tehnoloģijas, tādēļ, manuprāt, ir lietderīgi tās apgūt jau tagad, saprast, kā droni lido. Tas noteikti noderēs nākotnē.»

Citas kompānijas, piemēram, CCP Co Ltd., savam 11 gramus smagajam dronam ir pievienojušas videokameru, ar kuru var uzņemt 4 minūtes garu lidojuma video.

«Šo produktu radījām, reaģējot uz patērētāju vēlmēm. Cilvēki vēlējās uzņemt fotogrāfijas un video no dažādiem skata leņķiem un augstuma,» sacīja CCP produktu izstrādātājs Šogo Matsuda, piebilstot, ka privātuma aizsardzības nolūkos dronus vajadzētu lietot iekštelpās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu