Pētījums: Pērn kiberuzbrukumos cietuši 23 miljoni vāciešu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kibernoziegumos 2017.gadā Vācijā cietuši 23 miljoni cilvēku jeb 38% pieaugušo, kas regulāri lieto internetu, otrdien paziņoja ASV datordrošības uzņēmums «Norton by Symantec». Kopumā nodarīti zaudējumi 2,2 miljardu eiro apjomā.

Galvenie noziegumi ir identitātes zādzības, kam seko uzbrukumi ar izspiedējprogrammām un krāpšanās ar kredītkaršu datiem.

Uzņēmums ik gadu veic kibernoziedzības analīzi, un 2017.gadā tas izvērtējis 20 valstis. Visā pasaulē noziedzīgs kaitējums nodarīts 978 miljoniem tīmekļa lietotāju.

Pētījumā konstatētas «satriecošas paralēles» upuru vidū, kas caurmērā bijuši samērā kompetenti, tomēr, esot tīmeklī, viņiem piemitusi «zināma bezrūpība».

«Daudzi cilvēki uzvedas bīstami bezrūpīgi,» atzina «Norton» līdzstrādnieks Niks Šovs.

7% Vācijas lietotāju cietuši no izspiedējprogrammām, kad kiberuzbrukumos nobloķēti viņu pašu dati un pieprasīts izpirkums par to atbloķēšanu.

Viens no desmit upuriem izpirkumu samaksājis. «Norton» datorlietotājiem iesaka dublēt savus datus.

«Pakļaušanās hakeru prasībām vienkārši palīdz uzbrucējiem,» viņš sacīja, turklāt nekad nav garantiju, ka dati tiešām tiks atjaunoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu