Microsoft iesūdz tiesā Motorola par patentu pārkāpumiem (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV uzņēmums "Microsoft" iesūdzējis tiesā mobilo telefonu ražotāju "Motorola" par viedtelefonu patentu pārkāpšanu.

"Microsoft" advokāts Horasio Gutjeress pavēstīja, ka "Motorola" viedtelefoni, kas darbojas ar "Google" izstrādāto operētājsistēmu "Android", pārkāpj deviņus "Microsoft" patentus.

Patenti attiecas uz e-pasta, kalendāru, kontaktu un tikšanās grafiku sinhronizēšanas rīkiem un paziņojumiem par signāla stiprumu un bateriju jaudu, skaidroja Gutjeress.

"Microsoft" iesniegusi prasību Starptautiskajā Tirdzniecības komisjā un ASV Vašingtonas štata rietumu apgabala tiesā.

Tehnoloģiju gigantu starpā bieži notiek tiesāšanās par patentiem.

Somijas mobilo telefonu kompānija "Nokia" par patenta pārkāpumu ir iesūdzējusi tiesā "Apple", kas ir atbildējusi ar pretprasību.

Saistībā ar telefoniem, kas izmanto "Android" sistēmu, viens pret otru tiesājas arī HTC un "Apple".

ASV biznesa programmatūru izstrādātājs "Oracle" tiesājas ar "Google", apgalvojot, ka tās "Android" programma pārkāpj "Java" tehnoloģijas patentus, kas pēc "Sun Microsystems" pārņemšanas nonākuši "Oracle" īpašumā.

"Motorola" un "Blackberry" viedtelefonu ražotājs - Kanādas uzņēmums "Research in Motion" (RIM) jūnijā panāca mierizlīgumu ieilgušajā patentu strīdā.

"Google" izstrādāto operētājsistēmu "Android" tiek izmantota virknē ierīču niknas konkurences pārņemtajā globālajā viedtelefonu tirgū.

"Microsoft" mobilo telefonu operētājsistēma "Windows" pēdējos gados zaudē savu vietu tirgū, kur ienākuši "Nokia" sistēma "Symbian", "Apple" "iPhone", RIM "BlackBerry" un "Google" "Android".

Kā liecina pētījumu kompānijas "Gartner" dati, līdz 2010.gadam 40,1% mobilo ierīču operētājsistēmu tirgus kontrolēs "Symbian", kam seko "Android" ar 17,7%, "BlackBerry" ar 17,5%, "Apple" ar 15,4% un "Windows Mobile" ar 4,7%.

Jūnijā "Microsoft" pārtrauca tikai divus mēnešus agrāk atklāto mobilo telefonu līniju "Kin", kas bija orientēta uz jauniešiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu