BBC gatavo 3D radio (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

3D tehnoloģijas mūsdienās jau ir attīstījušās tik tālu, ka to priekšrocību novērtēšanai jau vairs nav speciāli jādodas uz kinoteātri.

Mūsdienās trīsdimensionāla attēla pieredzi sniedz gan spēļu konsoles, gan televizori un pat telefoni. Nevarētu gan teikt, ka šīs tehnoloģijas ir ļoti populāras un pēc attiecīgajām ierīcēm veikalos veidotos rindas kā pēc kārtējā iPad planšetes. Ne tuvu tam.

Tomēr britu raidsabiedrība BBC acīmredzot uzskata, ka 3D tehnoloģijas būs neatņemama nākotnes sastāvdaļa un panākumu atslēga maksimāli baudāmā satura pasniegšanā savai auditorijai.

Kā vēsta Slashgear.com, BBC patlaban attīsta 3D radio tehnoloģiju, kas līdzīgi kā 3D kinofilmas klausītājam liks sajusties kā daļai no pārraides. 3D audio piedzīvojums varbūt nebūs tik noderīgs, klausoties kārtējo ziņu izlaidumu, taču koncertu vai sporta notikumu pārraidēs dos klausītājam īstu klātbūtnes efektu.

BBC galvenais tehnoloģiju izpētes un attīstības speciālists Franks Melkiors saka, ka galvenais mērķis ir panākt, lai klausītājs spēj iegrimt un iesaistīties notikumos. «Mēs arī vēlamies būt pietiekami elastīgi, lai 3D skanējums būtu vienlīdz labs kā austiņās, tā arī skaļruņos.»

Ja BBC 3D radio projekts būs veiksmīgs, tā uztveršanai speciālu radioaparātu iegāde nebūs nepieciešama.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu