Apple zaudē prāvu Ķīnā patenta lietā (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju gigants «Apple» ir zaudējis prāvu pret Ķīnas valsts regulatoru par patenta tiesībām uz balss atpazīšanas programmatūru, trešdien paziņoja tiesa Pekinā.

Tiesāšanās sākās 2012.gadā, kad Šanhajā bāzēts uzņēmums «Zhizhen Network Technology» iesūdzēja «Apple» tiesā par Ķīnas patenta pārkāpšanu ar «iPhone» balss atpazīšanas tehnoloģiju «Siri».

«Apple» lūdza Ķīnas patentu padomi, kas darbojas Valsts intelektuālā īpašuma biroja pakļautībā, pasludināt «Zhizhen» oriģinālpatentu par spēkā neesošu, bet lūgums tika noraidīts.

«Apple» pērnā gada beigās vērsās Pekinas Pirmajā tautas starptiesā ar lūgumu atcelt Ķīnas patentu padomes lēmumu. Tiesa tagad šo lūgumu ir noraidījusi.

«Apple» nolēma pārsūdzēt šo tiesas lēmumu Pekinas Augstākajā tautas tiesā.

«Apple» tehnoloģija «Siri», kas ar balss atpazīšanas programmatūru atbild uz lietotāja komandām, oficiāli debitēja ar ar «iPhone 4S» izlaišanu 2011.gadā. «Zhizhen» apgalvoja, ka tās agrāk izstrādāts produkts «Xiao i Robot» darbojas līdzīgā veidā.

«Apple» arī agrāk bija iesaistīta konfliktos par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpšanu Ķīnā, kur šīs firmas produkti ir populāri. 2012.gadā kompānija samaksāja 60 miljonus ASV dolāru, lai atrisinātu strīdu ar kādu Ķīnas firmu par «iPad» prečuzīmi.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu