Apple cenšas izstrādāt nepiratizējamu ierakstu formātu (29)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloģiju gigants «Apple» un īru rokgrupa U2 slepus strādājuši pie jauna digitālā mūzikas ierakstu formāta, ko nav iespējams piratizēt, vēsta slavenību jaunumu portāls WENN.

Kā jau ziņots, pagājušonedēļ U2 bez maksas izlaida savu pirmo albumu piecu gadu laikā pakalpojumā «iTunes». Albums tika nosūtīts pusmiljardam «iTunes» lietotāju visā pasaulē.

Taču ar to vien sadarbība neaprobežojās. Rokgrupas līderis Bono intervijā žurnālam «Time» atklājis, ka plānojot pielikt punktu mūzikas pirātismam. To plānots izdarīt, ieviešot jaunu digitālo ierakstu formātu, kam nevar izveidot kopijas.

Projekta mērķis ir atjaunot fanu interesi par albumu, nevis tikai atsevišķu dziesmu pirkšanu. Tādā veidā jaunas mūzikas izdošana nestu peļņu arī tiem māksliniekiem, kuri nav regulāri koncertētāji.

«Dziesmu autori nav koncertētāji. Neviens nebūtu pircis nelaiķa komponista Kola Portera T-kreklus. Kols Porters nebūtu uzstājies stadionā,» skaidro Bono.

«Tas ir audiovizuāls, interaktīvs mūzikas formāts, ko nav iespējams piratizēt,» viņš turpina. «Tas no jauna aktualizēs ierakstu vāciņa noformējumu, jo to un dziesmu vārdus varēs vērot «iPad» planšetdatora lielajā, plakanajā ekrānā, sēžot vilcienā. Jūs redzēsiet fotogrāfiju kā nekad iepriekš.»

Bono piebilda, ka projekts vēl nav pabeigts. Plašāka publika ar to tikšot iepazīstināta ne agrāk kā pēc pusotra gada, norāda mūziķis.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu