«Amazon» draud pārcelt bezpilota lidaparātu izmēģinājumus prom no ASV

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV interneta tirdzniecības gigants «Amazon» paziņojis, ka apsver iespēju pārcelt bezpilota lidaparātu izmēģinājumus sūtījumu piegādēm no Savienotajām Valstīm uz citurieni, jo ASV regulatori kavējas ar attiecīgo atļauju izsniegšanu.

«Amazon» viceprezidents Pols Maiseners vēstulē ASV Federālajai aviācijas administrācijai (FAA) norādīja, ka, laicīgi nesaņemot apstiprinājumu izmēģinājumu veikšanai, uzņēmums sāks veikt izmēģinājumus citur.

Vēstulē norādīts, ka šīs izmēģinājumu vietas ļauj «Amazon» ātri uzbūvēt un pārveidot lidaparātus «Prime Air», konstruējot jaunus dizainus un veicot uzlabojumus.

«Amazon» cerēja attīstīt bezpilota lidaparātu projektu ASV, tostarp radot jaunas darbavietas un veicot investīcijas, bet regulatori nav atraduši iespēju dot projektam zaļo gaismu, norādīts vēstulē.

«Amazon» dibinātājs Džefs Bezoss šonedēļ paziņoja, ka cer virzīties uz priekšu ar bezpilota lidaparātu izmantošanu preču piegādē, bet noteikumi un regulas to var aizkavēt. Tādējādi citās valstīs bezpilota lidaparātu piegādes varētu tikt ieviestas ātrāk nekā ASV.

«Amazon» pagājušajā gadā paziņoja, ka plāno attīstīt piegāžu sistēmu, kurā mazākās paciņas varētu tikt piegādātas mazāk nekā 30 minūšu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu