«Wal-Mart» vēlas preces piegādāt ar bezpilota lidaparātiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV mazumtirdzniecības tīkls «Wal-Mart» aktīvi meklē iespējas izmantot bezpilota lidmašīnas piegāžu veikšanai klientiem ASV, paziņoja kompānijas preses pārstāvis pēc tam, kad līdzīgus plānus paudusi «Amazon» un citas kompānijas.

«Wal-Mart» jau «vairākus mēnešus» tehnoloģiju ir pārbaudījis telpās, un pirmdien ASV aviācijas regulatoriem lūdza atļauju veikt līdzīgus testus vidē.

Bez piegādēm «Wal-Mart» vēlas bezpilota lidmašīnas izmantot arī savu noliktavu un citas infrastruktūras uzraudzīšanai, kā arī veikalos veikto pirkumu nogādāšanai klientu automašīnās.

«Tā ir daļa no mūsu nepārtrauktiem centieniem paaugstināt mūsu piegādes tīkla efektivitāti un ātrāk un labāk apkalpot klientus,» sacīja kompānijas preses pārstāvis.

«70% ASV iedzīvotāju «Wal-Mart» ir pieejams piecu jūdžu (astoņu kilometru) attālumā, kas rada interesantas iespējas apkalpot klientus ar bezpilota tehnoloģijām,» viņš klāstīja.

Martā ASV Federālā aviācijas pārvalde paziņoja, ka atļauj tiešsaistes mazumtirgotājam «Amazon» veikt bezpilota lidmašīnu izmantojuma programmas izmēģinājumu.

Kompānija cer izstrādāt piegādes sistēmu, kas mazus pasūtījumus ļaus piegādāt mazāk nekā pusstundas laikā.

Arī interneta tehnoloģiju kompānija «Google» vēlas attīstīt bezpilota lidmašīnu izmantojumu. Pērn augustā - mēnesi pēc tam, kad «Amazon» lūdz atļauju veikt bezpilota lidmašīnu izmēģinājumus, - «Google» paziņoja, ka arī izmēģina bezpilota lidmašīnu izmantojumu tiešsaistē iegādātu preču piegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu