Tehnoloģiju uzņēmumiem jāpalīdz cilvēkiem pielāgoties digitālajam laikmetam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Tehnoloģiju uzņēmumiem tuvāko desmitgažu laikā jāpalīdz cilvēkiem pielāgoties un atrast savu vietu digitālajā laikmetā, šodien notiekošajā tehnoloģiju konferencē «Cisco Connect» sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma «Accenture» Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs.

«Mums, tehnoloģiju uzņēmumiem, jāsaprot, kā nākamajos desmit līdz 20 gados varēsim palīdzēt cilvēkiem pielāgoties pārmaiņām, kā palīdzēsim tiem atrast savu vietu. Tas būs izšķiroši,» sacīja Jegorovs.

Viņš norādīja, ka viena no iespējām ir atrast balansu starp cilvēku un datoru. «Kombinācija starp cilvēku un datoru ir unikāla,» uzsvēra «Accenture» vadītājs. «Parasts cilvēks kopā ar datoru šahā var uzvarēt jebkuru. Arī ārsts, apvienojot savas prasmes ar datora iespēju atcerēties jebkuru informāciju, varētu paveikt daudz vairāk, nekā tikai paļaujoties uz kādu informācijas daļu, kas dzīves laikā uzkrājusies.»

Pērnā gada nogalē notikušajā Ziemeļvalstu un Baltijas biznesa forumā «Future Navigator» attīstības tendenču pētniece Luīze Fredbo-Nīlsena prognozēja, ka līdz 2030.gadam roboti un datori no cilvēkiem pārņems apmēram divus miljardus darbvietu.

Prognozējot, kurus amatus varētu pārņemt tehnoloģijas, Fredbo-Nīlsena norādīja, ka pastāv 99% iespēja, ka tas notiks ar telemārketinga profesiju, 94% - ar grāmatvežiem un auditoriem, 92% - mazumtirdzniecības pārdevējiem, bet iespēja, ka tehnoloģijas aizstās nekustamā īpašuma aģentus, ir 86%.

Kā ziņots, šodien Rīgā norisinās tehnoloģiju konference «Cisco Connect». Konferencē īpaši tiek apskatītas divas nozares aktualitātes - digitālā sadrumstalošanās un lietu internets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu