LED – mūsdienīga izvēle auto apgaismojumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ekoloģisku iemeslu dēļ arvien biežāk sadzīvē dažādu apgaismojumu nodrošināšanā tiek izvēlētas LED spuldzes. Tieši savas augstās energoefektivitātes dēļ tās nereti aizstāj kvēlspuldzes, halogēna vai dzīvsudrabu saturošās spuldzes. Varbūt neierasti, bet arī auto apgaismojums nav izņēmums – arī šī ir joma, kurā LED spuldzes var tikt un tiek plaši izmantotas.

LED un auto apgaismojums

LED ir saīsinājums no angļu valodas – Light Emitting Diode – gaismu izstarojoša diode. Tas nozīmē, ka LED spuldzes sastāv no šādām diodēm un spuldzē iebūvētu shēmu. LED spuldžu ražošanā tiek izmantotas modernas tehnoloģijas, kas padara spuldzes jaudīgākas, vienlaikus saglabājot ērtu lietošanu. Auto apgaismojumā LED spuldzes tiek plaši izmantotas gan funkcionalitātes nodrošināšanai, gan dekoratīvos nolūkos.

LED apgaismojumu savā auto parasti izvēlas auto entuziasti, kā arī tie, kas novērtē jaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas. Auto salona apgaismošana ar LED ir ne tikai praktiskāka un ērtāka, bet arī modernāka un inovatīva pieeja.

Svarīgs ir gaismas apjoms nevis vati

Cik bieži ir gadījies nejauši atstāt ieslēgtu auto apgaismojumu? Salona iekšējo apgaismojumu garākos pārbraucienos nejauši «pieregulē» bērni un atstāj to ieslēgtu, kad brauciens jau beidzies. Tāpat paši mēdzam aizmirst izslēgt auto apgaismojumu, kad steidzamies vai esam aizņemti ar citām lietām. Atkarībā no akumulatora nolietojuma, tas var novest pie tā izlādēšanās vai pat lielākiem akumulatora bojājumiem. Degot auto apgaismojumam, tiek patērēts daudz enerģijas, tomēr no šādām situācijām var izvairīties, ja izvēlamies LED tehnoloģiju. Piemēram, atstāta degoša auto salona griestu lampiņa ar 5 vatiem var krietni pabojāt akumulatora kalpošanas laiku, bet to pašu apgaismojumu var iegūt ar LED spuldzīti, kas patērēs vien 0,5 līdz 1 vatu. Līdz ar to akumulatoru nebūs tiek viegli izlādēt un tas netiks bojāts, ja gadīsies aizmirst izslēgt apgaismojumu.

Garantija – OSRAM spuldžu priekšrocība

Nereti ir situācijas, kad entuziasti izmēģina dažādas spuldzes, kas ir pieejamas no visas plašās pasaules, bet sastopas ar to zemo kvalitāti. Bieži šādi produkti ir lēti, un tie nedod vēlamo un gaidīto rezultātu – spilgtumu un gaismas kvalitāti, pie tam to kalpošanas laiks arī ir īss. Vadošā spuldžu ražotāja Osram auto spuldžu sērija LEDriving Retrofit izceļas ar kvalitāti un garantiju – visām spuldzēm ir 3-5 gadu garantija. Parasti tas nozīmē, ka šis ir laiks, kad pircējs var droši lietot spuldzi. Tomēr, ja rodas kādas problēmas ar pirkumu, tad bojātās spuldzes tiek mainītas.

«Prakse ir pierādījusi, ka laba LED spuldze nemaksā lēti. Konkurence arī šajā jomā ir milzīga, taču ražotāju, kas var nodrošināt tiešām labu kvalitāti, nav daudz,» situāciju komentē Mārtiņš Umbraško, OSRAM pārstāvis Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

Līdz pat 5 reizēm lielāks garantijas laiks

Otrs svarīgākais iemesls, kāpēc izvēlēties Osram LEDriving Retrofit sērijas spuldzes, ir to kalpošanas laiks. Kvēlspuldzes vidējais kalpošanas laiks ir 800 līdz 1000 stundu, bet kvalitatīva LED spuldze kalpos līdz pat 5 reizēm ilgāk – 3000 līdz 5000 stundu.

Osram spuldžu sērija LEDriving Retrofit ir īpaša ar plašo izvēli un klāstu. Visas spuldzes izceļas ar to, ka ir ērti maināmas, un, salīdzinot ar cita tipa lampām, patērē līdz par 80% mazāk enerģijas. Šajā sērijā ir iekļautas visu veidu spuldzes, kādas vien būtu nepieciešamas auto. Šobrīd aktīvi tiek izmantotas LED spuldzes salona apgaismojumam, taču nākotnē paredzams, ka šī tehnoloģija tiks plaši pielietota auto ārējā palīgapgaismojumā – numurzīmēs, gabarītu lukturu, durvju sliekšņu, bremžu un pagriezienu spuldzēs.

Protams, ir svarīgi saprast, kādam mērķim apgaismojums būs vajadzīgs un kādas ir galvenās tā funkcijas, lai izvēlētos visatbilstošākos gaismekļus. To vislabāk mācēs pastāstīt pieredzējis speciālists. OSRAM tirdzniecības pārstāvji vienmēr labprāt sniedz konsultācijas un palīdz izvēlēties visatbilstošāko produktu.

Uzzini vairāk:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu