Baltā nama preses sekretāre bažījas, ka Amazon Alexa pasūta preces uz viņas mājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa 14.janvārī sabiedrībai ar Twitter starpniecību darīja zināmu, ka e-komercijas giganta Amazon izstrādātā personīgā asistente Alexa var sagādāt raizes, jo viņas divus gadus vecajam dēlam izdevies ar tās starpniecību pasūtīt 80 dolārus vērtu Betmena figūriņu.

Twitter raksta Sandersa, viņas dēls vien vairākas reizes atkārtojis vārdu Betmens, un ar to acīmredzot bijis pietiekami, lai caur viedo skaļruni Amazon Echo tiktu noformēts pasūtījums. Kā pierādījumu apstiprinātajam pasūtījumam Sandersa savam tvītam pievienojusi rēķina apmaksas apstiprinājumu, ziņo Newsru.com.

Mediji un Twitter lietotāji tikmēr ne tikai pauž kritiku, ka Sandersa izmantojusi oficiālo Baltā nama preses sekretāra Twitter kontu, lai sūdzētos par savām nedienām, bet arī apšauba, ka pirkuma noformēšanai pietiek ar preces nosaukuma vairākkārtēju izkliegšanu.

Piemēram, TechCrunch norāda, ka pirkumu ar Alexa palīdzību iespējams veikt, to apstiprinot, kad Alexa pārjautā produkta nosaukumu un cenu.

Tīmekļa vietnes pārstāvji esot mēģinājuši imitēt Sandersas aprakstīto situāciju, taču saucieni «es gribu Betmenu», «dod man Betmenu», «man vajag Betmenu» palikuši bez atbildes. Tikai tad, kad Alexa palūgts «pasūti Betmenu», asistente precizējusi informāciju par gaidāmo pirkumu, kā arī pārliecinājusies, vai to patiešām iecerēts veikt.

Arī viens otrs Twitter lietotājs mikroblogošanas vietnē ievietojis sava personīgā eksperimenta video, ar ko parāda, ka Sandersas aprakstītā veidā Betmenus pasūtīt nevar.

Tikmēr cita interneta vietne Gizmodo atzīmē, ka Sandersas tvīts varētu patikt ASV prezidentam Donaldam Trampam, kurš iepriekš veltījis kritiku Amazon, to vainojot nodokļu mahinācijās, kā arī par ASV valsts pasta dienestam nodarīto kaitējumu, nosakot zemus piegādes tarifus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu