«Latvijas Pasts» izdod divas Ziemassvētku sērijas pastmarkas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Pasts

Latvijas Pasts izdod divas Ziemassvētku sērijas pastmarkas - ikviens aicināts jau laikus nosūtīt svētku sveicienus.

Pirmās Adventes priekšvakarā Latvijas Pasts izdod divas jaunas pastmarkas sērijā Ziemassvētki, lai ikviens iedzīvotājs jau laikus varētu nosūtīt siltus sveicienus gada nogales svētkos - Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 25.novembrī, Rīgas 50. pasta nodaļā, tirdzniecības centrā Origo, Stacijas laukumā 2, no plkst. 8 līdz 19.

Latvijas Pasts izdevis gada svinīgākās un populārākās pasta vērtszīmes, kuras klienti īpaši iemīļojuši, apmaksājot pasta sūtījumus uz tuvām un tālām zemēm Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Jaunāko Ziemassvētku pastmarku sērijas izdevumu autore ir pazīstamā latviešu māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore Anita Paegle.

Katrai no pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža. Pastmarka ar nominālvērtību € 0,50 ir paredzēta vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža sasniedz vienu miljonu eksemplāru. Savukārt pastmarka ar nominālvērtību € 0,78 atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Eiropas Savienības teritorijā vai vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības, un tā izdota 150 000 eksemplāru. Speciālās aploksnes tirāža ir 1500 eksemplāru.

Ziemassvētku sērijas pastmarku izdošanu Latvijas Pasts sāka 1994.gadā, un līdz šim izdots aptuveni 60 Ziemassvētku pastmarku.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 12.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu