Aptauja: Ziemassvētku dāvanu topa augšgalā - dāvanu kartes, kosmētika, apģērbs un viedtālruņi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Populārākās Ziemassvētku dāvanas, ko izvēlas pircēji, ir dāvanu kartes, kosmētika, apģērbs un viedtālruņi, liecina tirdzniecības centra «Domina Shopping» veiktā centra nomnieku aptauja.

Skaistumkopšanas veikalos lielākoties sievietes izvēlas konkrētas preces, piemēram, smaržas un kosmētiku. Daudzu pircēju vidū ļoti iecienīts ir arī mazais sporta inventārs - jogas paklāji, sporta bumbas un somas.

No elektrotehnikas precēm cilvēki kā dāvanas paši sev izvēlas arī televizorus un datorus. Savukārt ģimenes locekļiem un draugiem biežāk iegādājas mazo virtuves tehniku. Svētku laikā populāras elektropreces ir arī matu veidošanas ierīces, skuvekļi un portatīvās skandas.

Īpaši iecienītas dāvanas gan sev, gan sev tuvajiem ir apģērbs ar Ziemassvētku tematiku. Sievietēm itin bieži tiek dāvinātas arī rotaslietas, piemēram, pērļu kaklarotas, bižutērija, dažādi aksesuāri - lakati un cimdi, somas un kurpes, kā arī veļa un brilles. Savukārt vīriešiem svētkos kā dāvanas tiek iegādāti pulksteņi, maki, datorsomas un pildspalvas, kā arī krekli, kaklasaites, jostas, tauriņi un aproču pogas.

Bērniem kā dāvanas tiek iegādātas dažādas lietas - sākot ar apģērbu, tai skaitā arī pidžamas, rotaļlietām, mūzikas instrumentiem un puzlēm, beidzot ar skrituļslidām, velosipēdiem, mugursomām, skrituļdēļiem un skrejriteņiem.

Cieņā kā dāvanas ir arī grāmatas. Līdzās tām populāras dāvanas ir arī piezīmju bloki, albumi un gada plānotāji. Daudzi kā dāvanas gan sev pašiem, gan saviem mīļajiem izvēlas arī dažādu izdevumu - laikrakstu un žurnālu - abonēšanu.

Centra «Domina Shopping» aptaujā piedalījās vairāk nekā 50 nomnieki.

Jau vēstīts, ka «Domina Shopping» šogad piedzīvoja īpašnieku un vadības maiņu. Igaunijas fonds «EfTEN Real Estate Fund II AS» šogad jūlijā, samaksājot 74,5 miljonus eiro, no «KanAm Grund Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH» iegādājās tirdzniecības centru «Domina Shopping».

Centru «Domina Shopping» pārvalda SIA «EfTEN Domina», kas dibināta 2016.gada 2.maijā. Uzņēmumam pamatkapitāls ir 5000 eiro, un tas pieder Igaunijas kompānijai «EfTEN Kinnisvarafond II AS».

«EfTEN Real Estate Fund II AS» ir 2015.gadā dibināts slēgtā tipa nekustamo īpašumu fonds. Fonda pārvaldību nodrošina uzņēmums» EfTEN Capital AS», kas ir dibināts 2008.gadā. Uzņēmuma alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka licenci ir izsniegusi Igaunijas Finanšu uzraudzības iestāde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu