Pirmajā ceturksnī marķētās dīzeļdegvielas realizācija palielinājusies par 4,3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šī gada pirmajā ceturksnī iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela ir realizēta kopumā 12 372 tonnu apmērā, kas ir par 513 tonnām jeb 4,3% vairāk nekā 2017.gada pirmajā ceturksnī, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apmērs iezīmētajiem (marķētajiem) naftas produktiem, kurus realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā, pirmajā ceturksnī ir samazinājies par 139 tonnām jeb 11,4%.

Juridiskajām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) realizētās marķētās dīzeļdegvielas apjoms palielinājies par 122 tonnām jeb 1,8%, bet marķētās dīzeļdegvielas realizētais apmērs fiziskām personām pirmajā ceturksnī audzis par 149 tonnām jeb 17%.

Savukārt kuģu apgādei realizētās marķētās dīzeļdegvielas apjoms pirmajā ceturksnī palielinājies par 381 tonnu jeb 12,5%.

Šī gada pirmajā ceturksnī fiziskām personām realizētas 1024 tonnas marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 6844 tonnas, kuģu apgādei - 3426 tonnas, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 1078 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu