BTA šogad prognozē būtiski audzēt tirgus daļu veselības apdrošināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Risku apdrošināšanas kompānija «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) šogad prognozē būtiski palielināt tirgus daļu veselības apdrošināšanā, pavēstīja kompānijas Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane.

Viņa norādīja, ka, pievienojot jaunus klientus, šogad pirmajos trijos mēnešos BTA parakstīto prēmiju apmērs veselības apdrošināšanā pieaudzis gandrīz divas reizes, tādējādi prognozējams, ka šogad būtiski palielināsies BTA tirgus daļa veselības apdrošināšanā. Pagājušā gada beigās BTA tirgus daļa veselības apdrošināšanā bija 16,4%.

Tāpat Rasmane atzīmēja - tā kā aizvien vairāk klientu uzņēmējdarbību veic Baltijas līmenī, viņiem ir nepieciešamas visās trijās valstīs izmantojamas veselības apdrošināšanas polises. Tādēļ turpmāk BTA klientiem atlīdzinās izdevumus par saņemtajiem pakalpojumiem arī Igaunijā un Lietuvā, kaut arī spēkā esošais līgums paredz atlīdzināt izdevumus par Latvijas teritorijā saņemtajiem pakalpojumiem. Tas attiecas kā uz saņemtajiem medicīnas pakalpojumiem, tā arī uz citiem pakalpojumiem atbilstoši darba devēja izvēlētai apdrošināšanas programmai.

Latvijā 2017.gadā veselības apdrošināšanā kopumā prēmijās tika parakstīti 81,405 miljoni eiro.

Pagājušajā gadā BTA peļņa, pēc provizoriskiem datiem, bija 7,792 miljoni eiro. Apdrošināšanas prēmijās BTA pērn parakstīja kopumā 162,979 miljonus eiro, tostarp Latvijā - 55,75 miljonus eiro, bet apdrošināšanas atlīdzībās kompānija izmaksāja 79,398 miljonus eiro, tostarp Latvijā - 30,342 miljonus eiro.

BTA lielākais akcionārs ir «Vienna Insurance Group».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu