«Swedbank» izsniegto aizdevumu apmērs pirmajā ceturksnī sasniedzis 183 miljonus eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

«Swedbank» izsniegto aizdevumu apmērs šogad pirmajā ceturksnī sasniedzis 183 miljonus eiro, kas ir par apmēram 30% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, aģentūrai LETA pavēstīja bankas preses pārstāve Kristīne Jakubovska.

Tostarp uzņēmumiem 2018.gada pirmajā ceturksnī «Swedbank» izsniegusi aizdevumus 108 miljonu eiro apmērā, kas ir par vairāk nekā 40% vairāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, bet privātpersonām - gandrīz 75 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmumu vidū aktīvākie kredītņēmēji ir ražotāji, tirgotāji un uzņēmumi, kuri darbojas nekustamā īpašuma tirgū.

Vienlaikus, pēc bankas pārstāvju vēstītā, arī iedzīvotāju pieprasījums pēc finansējuma mājokļa iegādei, turpina nozīmīgu, bet sabalansētu pieaugumu. Šogad pirmajos trijos mēnešos no jauna izsniegto hipotekāro kredītu apmērs audzis par 20% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, kamēr saņemto kredīta pieteikumu skaits ir palielinājies par 45%.

Bankā informēja, ka iedzīvotāji visbiežāk vēlas iegādāties dzīvokļus (75%), kamēr 15% gadījumu, aizdevums ir nepieciešams privātmājas iegādei. Tāpat stabils pieprasījums saglabājas pēc aizdevumiem privātmājas būvniecībai.

Jakubovska atzīmēja, ka arī patēriņa kredītu jomā pieprasījums joprojām ir stabils un saglabā pozitīvu dinamiku. Parakstīto patēriņa kredīta līgumu skaits šogad pirmajos trijos mēnešos sasniedzis gandrīz 10 000. Visbiežāk patēriņa kredīta mērķis ir mājokļa labiekārtošana, tostarp sadzīvē nepieciešamās tehnikas iegāde.

«Latvijas tautsaimniecība turpina izaugsmi, un līdz ar to palielinās arī iedzīvotāju un uzņēmumu gatavība ieguldīt nākotnē - gan mājokļa iegādē un uzlabošanā, gan biznesa attīstībā. Kreditēšanas pieauguma temps liecina gan par kvalitatīva pieprasījuma pieaugumu, gan bankas gatavību to apmierināt, turklāt «Swedbank» kapitāla apmērs ļauj apmierināt vēl būtiski lielāku pieprasījumu pēc finansējuma,» sacīja «Swedbank» valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

Bankā norādīja, ka iespējas realizēt ieceri par mājokļa iegādi joprojām būtiski uzlabo «Attīstības finanšu institūcijas «Altum«» («Altum») atbalsta programmas - gan ģimenēm ar bērniem, gan, pavisam nesen ieviestā, atbalsta programma jaunajiem speciālistiem. «Jaunie speciālisti izrāda aktīvu interesi par šo programmu un jau pirmajā tās darbības mēnesī, vismaz 40 «Swedbank» klientu ir izmantojuši šīs atbalsta programmas sniegtās iespējas,» piebilda bankā.

Savukārt kopējais «Swedbank» kredītportfelis marta beigās sasniedzis vairāk nekā 3,3 miljardus eiro, ko visvairāk veicināja līzinga un patēriņa finansēšanas pieaugums.

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu