Finanšu ministre: Šis gads Latvijas ekonomikai solās būt labs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Šis gads Latvijas ekonomikai solās būt labs, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

«Kopumā gads solās būt labs,» teica ministre, vienlaikus atzīstot, ka Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums 2018.gada pirmajā ceturksnī bijis labāks, nekā Finanšu ministrija prognozēja. Pēc ministrijas aplēsēm, šogad Latvijas ekonomikas pieaugums gaidāms vidēji 4% apmērā.

Vienlaikus Reizniece-Ozola norādīja, ka notikumi Latvijas finanšu sektorā varētu viest korekcijas ekonomikas izaugsmē, bet ne lielas. «Tas, kas notiek finanšu sektorā, noteikti var nest savas korekcijas, bet ne lielas,» viņa sacīja.

Ministre atzīmēja, ka finanšu sektora sakārtošana nav viegls uzdevums un īstermiņā varētu radīt grūtības, bet ar laiku tam būs pozitīva ietekme. «Mūsu finanšu sektoram kļūstot stabilākam, sakārtotākam, caurspīdīgākam un skaidrākam, mums būs labs priekšnosacījums, lai mēs atjaunotu arī korespondējošās attiecības ar ASV un piesaistītu jaunas investīcijas,» teica Reizniece-Ozola.

Viņa arī atzina, ka Latvija šobrīd ir Latvijas finanšu sektora sakārtošanas procesa vidū. «Mēs esam procesa vidū, tāpēc nebūt vēl nav brīdis, kad būt apmierinātiem,» sacīja ministre, atzīstot, ka finanšu sektora sakārtošanas procesa dinamika šobrīd ir laba, bet vēl vairāk nekā 20 pasākumu ir jāievieš.

Tāpat viņa norādīja, ka šis gads Latvijā ir sācies ar labiem nodokļu ieņēmumiem, tostarp ministre pauda gandarījumu, ka palielinājušies ieņēmumi no darbaspēka nodokļiem. «Tas ir svarīgi un liecina par ēnu ekonomikas un aplokšņu algu mazināšanos,» teica ministre, piebilstot, ka Latvijā ir būtiski samazinājies mazo algu saņēmēju skaits, proti, minimālās vai zem minimālās algas saņēmēju loks sarucis par 23%.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas IKP šogad pirmajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem ātrā novērtējuma datiem, ir pieaudzis par 4,3%, salīdzinot ar 2017.gada attiecīgo periodu. Precizēti un izvērsti 2018.gada pirmā ceturkšņa IKP dati tiks publicēti 31.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu