Saeimā turpina diskutēt par «ģimenes bankrota» procedūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Juridiskās komisijas sēdē šodien iezīmējās virzība uz iespējama kompromisa panākšanu attiecībā uz «ģimenes bankrota» jeb «ģimenes maksātnespējas» procedūras saglabāšanu, atbilstošāk nosakot, kas to var izmantot.

Komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka «ģimenes maksātnespējas» procedūru varētu sasaistīt ar nosacījumu, ka attiecīgajai personai vai personām jābūt galvojuma saistībām. Politiķis vērsa uzmanību, ka pašreizējo regulējumu atsevišķas personas ir izmantojušas negodprātīgi, lai pirms maksātnespējas procedūras sākšanas paņemtu vairākus «ātros» kredītus bez mērķa tos atdot.

Latvijas Kredītņēmēju asociācijas (LAKRA) valdes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš pauda atbalstu virzībai uz šādu kompromisu, jo apmēram 90% no «ģimenes bankrotu» lietās ir saistītas ar galvojuma saistībām.

Komisija šodien lēmumus šajā jautājumā vēl nepieņēma un diskusijas turpinās pēc Lieldienām.

Kā ziņots, LAKRA bija lūgusi apturēt attiecīgos grozījumus Maksātnespējas likumā, jo bez diskusijām Saeima pirmajā lasījumā esot atbalstījusi «ģimenes bankrota» iespēju likvidēšanu. Asociācija arī iesniegusi savus priekšlikumus grozījumiem Maksātnespējas likumā.

LETA jau vēstīja, ka minētie grozījumi aptver arī vairākus citus jautājumus maksātnespējas regulējuma uzlabošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu