Organizāciju TechChill turpmāk vadīs Kristīne Korņilova

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nevalstisko bezpeļņas organizāciju TechChill, kas plašākā sabiedrībā pazīstama kā Baltijas vadošās jaunuzņēmumu konferences organizatoru komanda, turpmāk vadīs izpilddirektore Kristīne Korņilova. Organizācija turpinās strādāt visa gada garumā pie jaunuzņēmumu atbalsta, ieviešot arī vairākas jaunas iniciatīvas. Līdzšinējā vadītāja Marija Ručevska paliks organizācijas valdē.

Konference TechChill ir Latvijas jaunuzņēmumu kopienas pārstāvju iniciatīva, kas aizsākās pirms 7 gadiem līdz ar Latvijas pirmās un lielākās jaunuzņēmumu kopienas TechHub Riga dibināšanu. Pasākuma mērķis bija piesaistīt Latvijai ārvalstu investoru interesi, iedvesmot jaunuzņēmumu dibinātājus ar pieredzējušu uzņēmēju un ekspertu pieredzes stāstiem, un reizi gadā pulcēt kopienas pārstāvjus.

Attīstoties jaunuzņēmumu videi un pieaugot investoru un mediju interesei par Baltijas valstu jaunuzņēmumiem, arī TechChill konference pēdējos trīs gados strauji augusi. No dažiem simtiem apmeklētāju pasākums audzis līdz Baltijas līmeņa pasākumam divu dienu garumā, kas februārī pulcēja teju divus tūkstošus dalībnieku un iekaro Latvijai starptautisku atpazīstamību.

Pēdējā gada garumā organizācija aktīvi iniciējusi sadarbību ar partneru organizācijām, pasākumiem, investoriem un medijiem visā pasaulē, veidojot kontaktus, kas palīdzētu Latvijas jaunuzņēmumiem un dibinātājiem. Pateicoties TechChill, par Latvijā radītām idejām aktīvi stāstīts starptautiskajos medijos, organizētas jaunuzņēmumu delegācijas, pasākumi un tikšanās ar investoriem citās valstīs. Organizācija aktīvi iesaistījusies arī sabiedrības un jaunās paaudzes izglītošanā, to skaitā organizējot vieslekcijas augstskolās, izglītojošas diskusijas par jaunuzņēmumu tēmām un citas aktivitātes ciešā sadarbībā ar nozares partneriem.

" Tehnoloģiju nozarei strauji attīstoties arī Latvijā jaunuzņēmumu kļūst arvien vairāk - vide kopumā ir straujas izaugsmes posmā. Mums reģionā ir gana daudz spēcīgu uzņēmēju, tehnisko talantu un izcilu ideju, pietam citur trūkstošās neatlaidības novest idejas līdz rezultātiem. Šobrīd ir vēl nebijusi situācija uzņēmējiem - finansējums uzņēmējdarbības uzsākšanai ir pieejams, bet bieži vien pietrūkst pieredzes, globālas vīzijas un spējas mērķēt augstāk. Pie tā ir jāstrādā un tas būs mūsu fokusā arī turpmāk.
Pēdējo gadu laikā TechChill konference man ir kļuvusi par gada gaidītāko notikumu, kurā uzņemam Rīgā sen nesatiktos draugus, sadarbības partnerus, industrijas ekspertus no visas pasaules un varam pastāstīt - kas jauns pa gadu ir noticis, kā jaunuzņēmumu ekosistēma ir attīstījusies un mācīties no viņu pieredzes. Šīs tikšanās iedvesmo darīt vairāk un labāk visa gada garumā. Vēlos, lai tā ir arī jaunuzņēmumiem un tehnoloģiju uzņēmumiem Baltijā," stāsta TechChill vadītāja Kristīne Korņilova.

Korņilova ir bijusi daļa no TechChill vadības komandas jau vairāk kā 3 gadus, un viņai ir plaša pieredze jaunuzņēmumu nozarē vairāku gadu garumā. Kristīne iepriekš vadījusi apmaiņas programmu uzņēmējiem «Startupreneurs», guvusi pieredzi kā projektu vadītāja TechHub Riga, gan arī īstenojot Startup Wise Guys akseleratora programmas Tallinā un Rīgā.

Nevalstiskās organizācijas valdē turpinās darboties līdzšinējā TechChill organizācijas vadītāja un līdzdibinātāja Marija Ručevska, Latvijas pirmās un lielākās jaunuzņēmumu kopienas TechHub Riga līdzdibinātāji investīciju fonda Change Ventures vadošais partneris Andris K. Bērziņš un jaunuzņēmuma Dripit.io dibinātājs un vadītājs Ernests Štāls, kā arī aģentūras Ethos vadītāja un Latvijas Startup asociācijas valdes locekle Līva Pērkone.

Organizācijas gada lielākais notikums, nākošā jaunuzņēmumu un iedvesmas konference TechChill norisināsies 2019. gada 21.-22. februārī VEF Kultūras pilī, kad tā notiks jau astoto reizi. Konferences mērķis nākošajam gadam ir saglabāt apmeklētāju apjoma griestus, vienlaikus paaugstinot starptautisko jaunuzņēmumu un investoru proporciju apmeklētāju rindās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu