Igaunijā straujākais IKP pieaugums piecu gadu laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pērn salīdzinājumā ar 2016.gadu pieauga par 4,9% un pašreizējās cenās bija 23 miljardi eiro, trešdien paziņoja Igaunijas Statistikas departaments.

IKP pieaugums Igaunijā pērn bijis straujākais pēdējo piecu gadu laikā. Vislielāko ieguldījumu ekonomikas izaugsmē deva būvniecības, kā arī informācijas un sakaru sektori. Ražošanas pienesums gada laikā pakāpeniski palielinājās. Lauksaimniecībā, kas kopš 2016.gada otrā ceturkšņa kavēja ekonomikas izaugsmi, pagājušā gada otrajā pusē atsākās pieaugums. Savukārt tirdzniecība, kas bija svarīgs IKP pieauguma faktors 2016.gadā, pagājušā gada otrajā pusē bija lielākā ekonomikas izaugsmes kavētāja.

Preču un pakalpojumu eksports pērn pieauga par 2,9%, tostarp pakalpojumu eksports piedzīvoja 6,2% kāpumu. Preču un pakalpojumu imports palielinājās par 3,5%.

IKP pašreizējās cenās pagājušā gada ceturtajā ceturksnī bija 6,1 miljards eiro. Salīdzinājumā ar 2016.gada pēdējiem trim mēnešiem Igaunijas ekonomikas izaugsme ceturtajā ceturksnī bija 5%.

2016.gadā Igaunijas IKP pieauga par 1,6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu