Latvija varētu lūgt OECD palīdzību saistībā ar FKTK audita veikšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvija varētu lūgt Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) palīdzību saistībā ar ieceri veikt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) auditu.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes skaidroja, ka Saeima veic FKTK uzraudzību, līdz ar to parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija varētu lemt par šādu risinājumu. Politiķi šodien diskutējuši par mehānismiem, kā to auditu varētu veikt un kādus starptautiskus piesaistīt. Ašeradens atbalsta Finanšu ministrijas (FM) pozīciju, ka jāvēršas pie OECD un jālūdz atbalsts šajā jautājumā.

Līdzīgu nostāju pauda arī «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš. Viņš uzsvēra, ka nacionālā apvienība neapšauba audita nepieciešamību un uzskata, ka jārod pareizais risinājums OECD piesaistei.

Reizniece-Ozola sestdien, 24.februārī, žurnālistiem pavēstīja, ka aicinās Saeimu kā pārraugu veikt finanšu sektoru uzraugošās iestādes auditu. Viņa norādīja, ka FKTK darbu pēdējo divu gadu laikā atzinīgi novērtē ne tikai pati ministre, bet arī ārvalstu institūcijas, tomēr tas nenozīmējot, ka nozares uzraudzībā neesot problēmu. «Lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā un visiem būtu laba sajūta par FKTK pieņemtajiem lēmumiem, Finanšu ministrija runās ar Saeimu, lai tā iniciē auditu, kas izvērtētu iestādes darba kvalitāti,» teica Reizniece-Ozola.

Arī FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka iniciatīva veikt komisijas auditu, ir atbalstāma. «Mēs tikai atbalstītu šādu iniciatīvu, jo esam par iestādes darba principiem un lēmumiem pārliecināti. Un par sevi kā banku uzraugu jūtamies droši,» viņš sacīja.

Koalīcijas partijas jau nedēļas nogalē pauda atbalstu šādai iecerei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu