Vienojas veidot Baltijas valstu un Dienvidkorejas kopējās ekonomiskās sadarbības komiteju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Seulā ar Dienvidkorejas ārlietu ministri Kjunvu Kangu vienojies par Baltijas valstu un Dienvidkorejas kopējās ekonomiskās sadarbības komitejas izveidi, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministri atzinīgi novērtēja abu valstu divpusējās attiecības, ko īpaši veicinājusi vēstniecību atvēršana abās valstīs. Tas ir palīdzējis attīstīt sadarbību ekonomikā, kultūrā, izglītībā un citās jomās, vienisprātis bija amatpersonas. Ministri arī pauda gandarījumu par komitejas izveidi, norādot, ka tā veicinātu ekonomisko attiecību stiprināšanu.

Rinkēvičs uzsvēra, ka intensīvo sadarbību ekonomikā apliecina arī Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa oficiālās vizītes laikā rīkotais biznesa forums un uzņēmēju izrādītā abpusējā interese.

Dienvidkoreja ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem tirdzniecības partneriem Āzijā, vienlaikus ir vairākas nozares, kurās redzams potenciāls sadarbības veicināšanā, teica ministrs.

Lai sekmētu Latvijas pārtikas produktu eksportu uz Dienvidkoreju, Rinkēvičs aicināja paātrināt pārtikas produktu ražotāju sertifikācijas procesu.

Latvijas ārlietu ministrs arī uzsvēra, ka būtiski ir turpināt darbu Gaisa satiksmes līguma noslēgšanai starp abām valstīm, tādēļ ministrs aicināja Dienvidkorejas delegāciju tuvākajā laikā ierasties Rīgā. Šāds līgums ļautu stiprināt sadarbību tūrisma jomā un iespējamu tiešo avioreisu satiksmi nākotnē.

Abi ministri atzinīgi novērtēja Eiropas Savienības (ES)-Dienvidkorejas brīvās tirdzniecības līguma veiksmīgo darbību, norādot, ka tas krietni veicinājis divpusējo tirdzniecību gan ES, gan Latvijas ekonomiskajās attiecībās ar Dienvidkoreju.

Sarunas gaitā ministri pārrunāja arī abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī reģionālos jautājumus, to vidū situāciju Korejas pussalā. Tāpat vizītes laikā Latvijas ārlietu ministrs sniedza interviju Seulas radio stacijai «TBS eFM» un laikrakstam «The Korea Times».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu