Gudra kā jūra visa Kurzeme dun

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Bāliņš ar baltām rokām likteni kals, pāri jūrai skanēs viņa balss» reiz rakstīja Jānis Peters. Un tiesa, jo kurzemnieki ir naski darba darītāji. Lai gan uzņēmēji nevar teikt, ka bizness iet no rokas un ar problēmām nav jāsaskaras, tomēr Kurzemes reģions pēdējo gadu laikā piedzīvo izaugsmi.

Biznesa augšupeja

Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska norādījusi, ka 2017. gads Latvijas ekonomikā ļauj pamatoti apgalvot, ka Latvijas ekonomika aug. Iekšzemes kopprodukts palielinājies, ārējais pieprasījums virza eksporta izaugsmi un pamazām aug arī iedzīvotāju ienākumi. Novērojams arī neliels ārvalstu investīciju pieaugums.

Uzlabojoties ekonomiskajai situācijai,

pieaug arī jauno uzņēmēju īpatsvars

, kas ir motivēti ar biznesa iespējām. Kurzemes reģionā vērojams ne tikai jauno uzņēmēju skaita pieaugums, bet arī nesen izveidoto uzņēmēju augšupejas rādītāju palielināšanās.

Foto: LETA

Ražošanas attīstības perspektīva

Lauksaimniecība, enerģētika, būvniecība – šīs ir nozares, kas reģionu griezumā bijušas TOP nozares katrā no reģioniem 2016. gadā pēc Latvijas Biznesa gada pārskata datiem. Lielākās nozares pēc neto apgrozījuma Kurzemē ir būvniecība, meža nozare, transports, loģistika, pārvadājumi, lauksaimniecība un enerģētika.

Biznesam reģionā ir patiesi reāls un stabils pamats. Uzņēmējs var atļauties piedāvāt klientam tīkamu cenu, jo izmaksas reģionā ir lētākas. Sadarbība ar pašvaldības iestādēm notiek raitāk, un arī darbības paplašināšana, ja tāda nepieciešama, ir daudz ērtāka, jo mazāku lomu spēlē pilsētvides ietekme.

Tvnet īpašajā sadaļā «Novadu spēks» turpināsim iepazīt Latviju caur uzņēmīgiem ļaudīm, kas nebaidās darīt un iedvesmo citus. Turpinām ar Kurzemi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu