Rostovskis atkārtoti kandidēs uz LTRK prezidenta amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis biedrības vēlēšanās atkārtoti kandidēs uz attiecīgo amatu, informēja LTRK.

LTRK informēja, ka piektdien, 26.janvārī Liepājā notiek LTRK rīkotais Kurzemes biznesa forums «Mūsdienīga uzņēmumu vadīta 21.gadsimtā». Pasākumā LTRK Kurzemes reģionālās padomes vadītājs Andis Araks LTRK salīdzināja ar lielu kuģi, kur ir daudz komandas ar savu darāmo katrai no tām. Tādēļ ir nepieciešams arī spējīgs un enerģisks kapteinis, kas palīdzētu doties pareizajā virzienā.

Viņš norādīja, ka Kurzemes biznesa pārstāvjiem ir būtiski iesaistīties vēlēšanās un aicināja pašreizējo LTRK padomes priekšsēdētāju Aigaru Rostovski izvirzīt savu kandidatūru martā plānotajās LTRK vēlēšanās, kur tiks pārvēlētas kompetenču, reģionālās padomes, kā arī atsevišķu padomes locekļu amati un padomes priekšsēdētājs.

Tāpat LTRK Kurzemes reģionālās padomes vadītājs foruma atklāšanā sacīja, ka šis gads visai Latvijai un uzņēmējiem ir būtisks, jo saistībā ar valsts simtgades svinībām un gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Viņš aicināja visus biznesa pārstāvjus kritiski vērtēt politiķu līdz šim padarīto un turpmāk solīto, lai izdarītu pareizo izvēli vēlēšanās.

Rostovskis, uzstājoties ar uzrunu forumā, apstiprināja, ka piedalīsies LTRK vēlēšanās, lai atkārtoti kļūtu par biedrības prezidentu. LTRK prezidents sacīja, ka viņa mērķis tuvākajos gados ir pulcēt LTRK iespējami vairāk uzņēmēju, lai radītu spēcīgu biedrību, ar kuru jārēķinās valsts pārvaldei un politiķiem. «Trīs gadu laikā LTRK biedru skaits ir dubultojies un darbs ir jāturpina. Kurzemes reģionālā nodaļa pašreiz ikvienam ir piemērs, tāpēc vēlos teikt milzīgu paldies par iniciatīvu un arī padarīto līdz šim,» sacīja LTRK prezidents.

Viņš arī teica, ka LTRK turpinās strādāt pie nodokļu sistēmas sakārtošanas, izdarot secinājumus par esošo reformu pēc pirmā pusgada, kā arī mērķtiecīgi meklēs veidus, kā samazināt elektrības rēķinus, samazinot obligātās iepirkumu komponentes ietekmi. Tāpat būtiski darīt visu, lai palīdzētu uzņēmējiem attīstīt eksportu un veicināt produktivitāti, jo tikai šādi iespējams attīstīt ekonomiku kopumā.

Kurzemes biznesa foruma atklāšanā uzstājās arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš, kurš sadarbību starp uzņēmējiem un domi salīdzināja ar deju tango, kur soļi ir zināmi, bet ne vienmēr tos izdejo perfekti. Taču viņš norādīja, ka būtiski tiekties uz labu rezultātu, un minēja vairākus piemērus veiksmīgu investīciju projektu piemērus, kā arī veiksmes stāstus uzņēmumiem, kuri strādā eksporta tirgos.

Pēc uzrunām LTRK padomes priekšsēdētājs un Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks tūrisma un investīciju jautājumos Ģirts Kronbergs parakstīja sadarbības līgumu, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību un jautājumu risināšanu.

Kurzemes biznesa forumu «Mūsdienīga uzņēmumu vadīta 21.gadsimtā» LTRK rīko sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldību un banku «Citadele». Forums notiek vairākus gadus pēc kārtas, un tajā piedalās eksperti ar prezentācijām, kā arī paneļdiskusijās norit sarunas par valsts un reģiona attīstības iespējām un tendencēm, savukārt uzņēmēji dalās ar saviem veiksmes stāstiem.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu