Latvijas Banka šogad un arī nākamajā gadā Latvijā prognozē gada vidējo inflāciju 2,9% apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Banka šogad un arī nākamajā gadā Latvijā prognozē gada vidējo inflāciju 2,9% apmērā, žurnālistiem piektdien sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Tostarp viņš norādīja, ka gada vidējās inflācijas prognoze šim gadam saglabāta nemainīga - 2,9%. «Naftas cenu dinamika nedaudz pārsniedza prognozes, bet šo ietekmi kompensēja eiro kursa pieaugums attiecībā pret ASV dolāru,» skaidroja Rimšēvičs, piebilstot, ka arī nākamajā gadā Latvijā gada vidējā inflācija saglabāsies 2,9% līmenī.

Iepriekš septembrī Latvijas Banka prognozēja, ka nākamajā gadā Latvijā gada vidējo inflācija būs 2,8% apmērā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad novembrī salīdzinājumā ar oktobri Latvijā patēriņa cenas pieauga par 0,1%, bet gada laikā - šogad novembrī salīdzinājumā ar 2016.gada novembri - inflācija bija 2,7% apmērā. Vienlaikus pēdējo 12 mēnešu laikā vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, novembrī pieauga par 2,9%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu