Aldara parka pārbūves izmaksas pārsniegs miljonu eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Aldara parka pārbūves un labiekārtošanas izmaksas pārsniegs vienu miljonu eiro, tomēr precīza izdevumu summa pirms būvprojekta izstrādāšanas nav zināma, pastāstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta vadītājs Dzintars Balodis.

Pēc viņa teiktā, tiek strādāts, lai parka labiekārtošanai varētu piesaistīt Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

Šodien Aldara parkā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) paziņoja, ka parka labiekārtošanas metu konkursā par labāko ir atzīts personālsabiedrības «RE-ARTA» piedāvājums. Ar «RE-ARTA» plānots sākt sarunas par būvprojekta izstrādi, kas izmaksās apmēram 110 000 eiro, norādīja Balodis.

Metu konkursā neviens no iesniegtajiem piedāvājumiem neesot atzīts par pilnīgu un līdz ar to nav īstenojams bez būtiskām izmaiņām. Tāpēc pirmā vieta netika piešķirta, bet «RE-ARTA» saņēma 2.vietu un 5000 eiro balvu, savukārt 3.vietu un 4000 eiro balvu saņēma SIA «Outofbox» un SIA «Zala Landscape Architecture».

Būvprojekta izstrādi plānots pabeigt līdz 2017.gada vidum. Ušakovs norādīja, ka parka labiekārtošana noslēgsies 2018.gadā.

Kā ziņots, Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments Aldara parka pārbūves metu konkursu izsludināja šā gada aprīlī, lai iegūtu veiksmīgāko pilsētbūvniecisko un labiekārtojuma risinājumu teritorijas attīstībai. Konkursā tika saņemti divi priekšlikumi.

Žūrijas komisijā, kas vērtēja saņemtos metus, darbojās Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta, Mājokļu un vides departamenta, Rīgas pilsētas arhitekta biroja, Rīgas pilsētas būvvaldes, SIA «Rīgas meži», Latvijas Arhitektu savienības un Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības pārstāvji. Viedokļus sniedza arī Sarkandaugavas attīstības biedrība, Rīgas 28.vidusskola, AS «Aldaris» un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja «Dauderu» nodaļa.

Aldara parka teritorijas rekonstrukcijas gaitā plānots izveidot pieejamu, dažādām vietējo iedzīvotāju grupām piemērotu un daudzveidīgu vidi atpūtai, fiziskām aktivitātēm, kā arī kultūras pasākumu norisei. Parka attīstību pašvaldība vēlas gan tematiski, gan fiziski saistīt ar blakus esošajiem objektiem, saglabājot vietējo dabas mantojumu, labiekārtojot apzaļumotās teritorijas un uzlabojot pārvietošanās iespējas.

Aldara parks ir viens no vecākajiem Rīgas parkiem. Aldara parks ir Sarkandaugavas apkaimes zaļā teritorija ar 2,57 hektārus lielu platību. Parks projektēts 19.gadsimta beigās kā alus darītavas «Waldschlößchen» īpašnieka slēgtais savrupmājas dārzs ar dīķi un mākslīgajām pilsdrupām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu