Atkārtotu izsoli par Ķemeru ārstniecisko dūņu ieguves tiesībām nerīkos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Atkārtotu izsoli par Ķemeru ārstniecisko dūņu ieguves tiesībām nerīkos, bet tās vietā tiks izsludināts konkurss, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Pagaidām nav vēl zināms datums, kad konkurss tiks izsludināts, jo pašlaik tiek gatavots tā nolikums. Tāpat arī plānots piesaistīt sertificētu vērtētāju, kas noteiks ārstniecisko dūņu vērtību.

Jau ziņots, ka kūrorta rehabilitācijas centrs «Jaunķemeri» var palikt bez dūņām un tā rezultātā būs spiests pārtraukt pacientu pieņemšanu, vēsta laikraksts «Latvijas Avīze», norādot, ka iepriekšējās izsoles rezultāti atcelti, jo atklājies, ka dūņu dīķus valsts līdz šim vērtējusi kā lētu purva zemi, nevis nozīmīgu derīgo izrakteņu ieguves vietu.

Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP), kuras pārziņā ir Ķemeru nacionālais parks, 10.jūnijā beidzās nomas līgums ar līdzšinējo Ķemeru ārstniecisko dūņu ieguvēju SIA «Sanare KRC Jaunķemeri». DAP rīkoja zemes nomas tiesību izsoli 0,5 hektāru lielajam dūņu ieguves iecirknim. Izsoles sākumcena tika noteikta 7,22 eiro mēnesī par visu platību. Izsolē piedalījās astoņi dalībnieki. Cena par nomu uzkāpa līdz 2000 eiro mēnesī. DAP gan neatklāj vairāksolītāja vārdu.

Vides aizsardzības un reģionālā ministrija, kuras pārziņā ir DAP, izsoles rezultātus anulēja, jo izsolītas tika zemes nomas tiesības, nevis tiesības iegūt derīgos izrakteņus - ārstnieciskās dūņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu