Izsolīs «Latvijas maiznieks», «DHB» un «Dobeles dzirnavnieks» valsts kapitāla daļas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

VAS «Privatizācijas aģentūra» (PA) ir apstiprinājusi akciju sabiedrību «Latvijas maiznieks», «DHB» un «Dobeles dzirnavnieks» valsts kapitāla daļu pārdošanas noteikumus, TVNET informēja aģentūras pārstāvis Guntis Kārkliņš.

Kapitāla daļu pārdošana tiek veikta ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA) noslēgtā sadarbības līguma ietvaros. Saskaņā ar Komerclikumu un statūtiem šo uzņēmumu akcionāriem ir pirmpirkuma tiesības uz akcijām. Ja esošie akcionāri neizmantos savas pirmpirkuma tiesības, akciju paketes tiks pārdotas izsolē.

Apstiprinātie pārdošanas noteikumi paredz, ka tiek pārdotas AS «Latvijas maiznieks» 1000 akcijas jeb 3,97% no pamatkapitāla, nosakot akciju paketes pārdošanas cenu 199 000 eiro. AS «DHB» tiek pārdotas 37 850 akcijas jeb 5% no pamatkapitāla. Akciju paketes pārdošanas cena noteikta 32 172,50 eiro. Savukārt AS «Dobeles dzirnavnieks» tiek pārdotas 5 324 akcijas jeb 5% no pamatkapitāla par 426 788 eiro.

Katra uzņēmuma akcijas tiek pārdotas vienotā paketē, kas nozīmē, ka sabiedrības akcionāriem vienam vai vairākiem kopā jāpiesakās visas valsts kapitāla daļas pirkšanai, pretējā gadījumā tiks uzskatīts, ka viņi ir atteikušies no pirmpirkuma tiesību izmantošanas. Ja uzņēmumu dalībnieki nepieteiksies izmantot pirmpirkuma tiesības, PA izsludinās akciju izsoli, kurā piedalīties varēs jebkura ieinteresētā persona.

VSAA un PA ir vienojušās par sadarbību VSAA turējumā esošo valsts pensiju speciālajam budžetam nodoto valsts kapitāla daļu pārdošanā. Valsts kapitāla daļu pārdošana tiks veikta pamatojoties uz Ministru kabineta (MK) akceptēto Pārresoru koordinācijas centra (PKC) izstrādāto ziņojumu par valsts līdzdalības kapitālsabiedrībās izvērtējuma rezultātiem. Valsts kapitāla daļu pārdošana notiek atbilstoši MK 2006.gada 9.maijā pieņemtajiem «Noteikumi par valsts pensiju speciālajam budžetam nodoto kapitāla daļu pārdošanas nosacījumiem un kārtību».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu