Lietuvas Augstākā tiesa noraida «Latvijas tilti» sūdzību «Via Baltica» lietā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lietuvas Augstākā tiesa noraidījusi Latvijas būvfirmas «Latvijas tilti» un tās partneres - Lietuvas kompānijas «Kauno keliai» - kasācijas sūdzību un atzinusi, ka to piedāvājums par autoceļa «Via Baltica» posma rekonstrukciju noraidīts pamatoti.

Augstākā tiesa secinājusi, ka minētās kompānijas konkursā nav iesniegušas apzināti nepatiesus datus, kā bija atzinušas zemākās instances tiesas, tomēr to piedāvātā speciālista kvalifikācija nav atbildusi konkursa prasībām.

Tā atstājusi spēkā pērn augustā pasludināto Apelāciju tiesas lēmumu, kurā noraidīta abu kompāniju prasība atcelt Lietuvas autoceļu direkcijas lēmumu par to iesniegtā piedāvājuma noraidīšanu un izvērtēt šo piedāvājumu no jauna.

Gan Apelāciju tiesa, gan Viļņas apgabala tiesa, kas pirms tam izskatīja «Latvijas tilti» un «Kauno keliai» sūdzību, bija atzinušas, ka abas kompānijas konkursam par vienu no speciālistiem iesniegušas nepatiesus datus

Lietuvas Augstākā tiesa savukārt atzinusi, ka kompāniju iesniegtā informācija gan bijusi neprecīza, tomēr ar to nepietiek, lai to atzītu par apzināti maldinošu.

Augstākās tiesas lēmums ir galīgs un nepārsūdzams.

Konkursā par «Via Baltica» posma Kauņa-Marijampole rekonstrukciju pērn jūlijā uzvarēja cita kompānija - «Kauno tiltai», kas šos darbus apņēmusies veikt par 38,517 miljoniem eiro. Lietuvas autoceļu direkcija līgumu ar šo kompāniju parakstīja pagājušā gada augusta beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu