Jauna aplikācija ļauj koncertos fotografēt, netraucējot citiem (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Iznākusi jauna operētājsistēmai «iOS» paredzēta aplikācija, kas koncertos un citos pasākumos ļauj uzņemt fotogrāfijas bez citu apmeklētāju traucēšanas.

Viedtālrunis lielai daļai sabiedrības kļuvis par ikdienas nepieciešamību, bez kuras nevar iztikt ne brīdi. Atrodoties koncertā vai kādā citā pasākumā, daudzi gribēs par piemiņu iemūžināt notikumu fotogrāfijā. Taču tas traucē un aizsedz redzamību aizmugurē stāvošajiem.

Jaunā aplikācija «Kimd» samazina ekrāna spilgtumu, kā arī atslēdz zibspuldzi. Koncertos tā nav nepieciešama, jo spēj izgaismot tikai priekšmetus divu līdz trīs metru attālumā, taču zibšņi ir vēl viens aizkaitinājuma avots pārējiem apmeklētājiem.

Aplikācija ļauj uzņemt foto un video, kā arī pārpublicēt tos sociālajos tīklos.

«Kimd» ir bezmaksas aplikācija, kas darbojas, sākot ar «iOS» 6.versiju.

Vairāki mūzikas izpildītāji lūguši faniem atturēties no fotogrāfiju uzņemšanas un video ierakstīšanas koncertos, piemēram, amerikāņu rokgrupa «Yeah Yeah Yeahs» pagājušogad uz koncerta norises vietas durvīm izlīmēja lūgumus nefilmēt uzstāšanos no «cilvēka aiz tevis un [grupas dalībniekiem] Nika, Kārenas un Braiena».

Savukārt britu dziedātāja Keita Buša savā pirmajā koncertturnejā pēc 35 gadu pārtraukuma aicināja fanus nefotografēt ar līdzpaņemtajiem viedtālruņiem, lai saglabātu pasākuma intimitāti.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu