Maskavas akciju biržas indekss nokrītas par 5%

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Maskavas akciju biržas indekss RTS piektdien nokrities par 5% saistībā ar problēmām Krievijas ekonomikā, kuru negatīvi ietekmē zemās naftas cenas.

Fondu biržas indekss RTS dienas vidus tirdzniecības sesijā samazinājies par 5%, bet Krievijas rubļa vērtība pret ASV dolāru nokritusies līdz 77,73 rubļiem, bet pret eiro tā sarukusi līdz 84,71 rublim.

«Dramatiskās naftas cenas svārstības, ko mēs esam pieredzējuši pēdējās nedēļās un jo sevišķi pēdējās dienas, rada nopietnus riskus budžeta realizēšanai,» Krievijas ziņu aģentūras citē valsts premjerministrs Dmitrija Medvedeva piektdien teikto.

Tikmēr trešdien Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs paziņoja, ka valsts šogad izdevumus samazinās par 10%, ņemot vērā naftas cenu straujo kritumu pasaules tirgū,

Krievijas budžets 2016.gadam balstīts uz naftas cenu 50 dolāru par barelu apmērā, taču, naftas cenai šobrīd atrodoties 30 dolāru par barelu līmenī, amatpersonas cenšas rast ietaupījumus, lai novērstu deficīta pieaugumu virs 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas paredzēts šim gadam.

Siluanovs pavēstīja, ka naftas cenai būtu jāpieaug līdz 82 dolāriem par barelu, lai pilnībā balansētu šā gada budžetu.

Pērnā gada budžetā tika reģistrēts deficīts 2,6% no IKP apmērā, taču amatpersonas prognozē, kas šis būs krietni sarežģītāks gads.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu