Tiesa uz laiku aptur Klaipēdas ostas rekonstrukcijas konkursu, kurā uzvarēja «Latvijas tilti»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas būvfirma AS «BMGS» panākusi, ka tiesa uz laiku aptur iepirkuma konkursu par divu Klaipēdas ostas piestātņu rekonstrukciju, kurā pērn oktobrī uzvarēja AS «Latvijas tilti».

Klaipēdas apgabaltiesa jau novembrī nolēma šai lietā noteikt pagaidu aizsardzību un apturēt iepirkuma procedūru, tādēļ ostas pārvalde un «Latvijas tilti» pagaidām nevar parakstīt līgumu un rekonstrukcijas darbu sākums varētu aizkavēties. Trešdien tiesa pasludinājusi pārtraukumu lietas izskatīšanā.

Kā sacījis tiesas pārstāvis Ķēstutis Butvīds, lieta tiek izskatīta slēgtās sēdēs.

BMGS lūgusi anulēt ostas pārvaldes iepirkumu komisijas lēmumu atzīt par konkursa uzvarētāju AS «Latvijas tilti»,

norādot, ka tā piedāvājusi veikt darbus par neierasti mazu cenu - 13,267 miljoniem eiro, ierēķinot PVN, un uzdot pārvaldei turpināt konkursa procedūru, par uzvarētāju atzīt BMGS, kas kopā ar firmu «Hidrostatyba» piedāvājušas veikt darbus par 14,952 miljoniem eiro.

BMGS arī lūgusi noteikt, ka ostas pārvaldei jāiesniedz tiesai konkursa dokumenti, pretendentu piedāvājumi un «Latvijas tiltu» dokumenti, kuros pamatota tik zema cena, kā arī norīkot būvdarbu izmaksu ekspertīzi.

Ostas pārvalde tiesai norādījusi, ka piestātņu rekonstrukcija ir tieši saistīta ar valsts stratēģisko drošību, ar valstij ekonomiski svarīgu objektu rekonstrukcijas pabeigšanu un pienācīgu līdzekļu izmantošanu.

Taču tiesa atzinusi, ka darbi nav tieši saistīti ar svarīgāko sabiedrības vajadzību garantēšanu, tādēļ, lai nodrošināšanu konkursa atklātumu, nolēmusi to apturēt un neatļaut parakstīt līgumu ar «Latvijas tiltiem».

Divas Klaipēdas ostas piestātnes, kuras izmanto stividorkompānija «Bega», iecerēts rekonstruēt, lai ostas akvatorijas dziļums pie tām sasniegtu 16,5 metrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu