«Getliņi EKO» šosezon plāno novākt 390 tonnas tomātu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Atkritumu poligona «Getliņi» apsaimniekotājs «Getliņi EKO» šajā sezonā plāno novākt 390 tonnas tomātu, kas ir apmēram pagājušā gada līmenī, pastāstīja kompānijas pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Atkritumu poligona «Getliņi» apsaimniekotājs «Getliņi EKO» šajā sezonā plāno novākt 390 tonnas tomātu, kas ir apmēram pagājušā gada līmenī, aģentūrai BNS pastāstīja kompānijas pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Viņa atgādināja, ka šogad septembrī «Getliņi EKO» iestādīja 24,5 tūkstošus tomātu stādu, kas nodrošinās uzņēmumam ražu no novembra līdz nākamā gadam augusta nogalei. «Uzņēmums plāno, ka šajā sezonā tiks novāktas ap 390 tonnas tomātu, nedēļā pircējiem piedāvājot ap 16-18 tonnas tomātu,» sacīja uzņēmuma pārstāve, norādot, ka plānotais ievākto tomātu apmērs ir līdzvērtīgs pagājušā gada ražas apmēram.

Pēc viņas teiktā, šajā sezonā «Getliņi» pircējiem piedāvās baudīt divas ierastās tomātu šķirnes - «Beorange» un «Haiku», kā arī četras jaunas tomātu šķirnes - «Vērša sirds»,»Amorosa», «Managua» un «Foronte».

Vītola-Barānova pastāstīja, ka no pirmdienas «Getliņi EKO» tomātus var iegādāties uzņēmuma specializētajā veikalā poligonā «Getliņi», bet drīzumā tie būs pieejami arī atsevišķās tirdzniecības vietās, piemēram, universālveikalā «Stockmann» un daļā «Rimi» veikalu, bet, pieaugot tomātu ražas apjomam, līdz decembra sākumam tos pilnvērtīgi varēs iegādāties Latvijas lielāko pārtikas tirgotāju ķēdēs.

Aģentūra BNS ja vēstīja, ka pērn «Getliņi EKO» pirmo tomātu ražu ievāca decembra sākumā.

2014.gadā «Getliņu EKO» apgrozījums bija 11,903 miljoni eiro, bet peļņa - 15,4 tūkstoši eiro.

«Getliņi EKO» apsaimnieko Baltijas lielāko atkritumu poligonu «Getliņi» Rīgas rajona Stopiņu novadā. Uzņēmums ir dibināts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5,995 miljoni eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu