«Getliņi EKO» gadu vērtē pozitīvi; plāno apgrozījuma un peļņas pieaugumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Stopiņu novada atkritumu poligona «Getliņi» apsaimniekotājs un kultūraugu audzētājs «Getliņi EKO» šo gadu kopumā vērtē pozitīvi un plāno apgrozījuma un peļņas pieaugumu, pastāstīja «Getliņi EKO» valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Viņš prognozēja, ka uzņēmuma peļņa būs vairākas reizes augstāka nekā pērn, kas bija samērā smags gads, jo 2014.gadā «Getliņiem EKO» bija jākompensē dabas resursa nodokļa starpība, ko maksā iedzīvotājs un ko bija jāmaksā valstij. «Šogad, paldies Dievam, mums bija apstiprināts jaunais tarifs, kas deva mums iespēju šo jautājumu sakārtot, lai nevis «Getliņiem EKO» jāmaksā nodoklis par atkritumiem, bet atkritumu radītājam,» sacīja Stirāns, piebilstot, ka tādēļ plānots peļņas pieaugums.

Tāpat uzņēmums šogad plāno arī nelielu apgrozījuma pieaugumu, bet, iekams, «gali nav savilkti kopā», precīzu pieauguma apmēru nevar nosaukt, piebilda Stirāns.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2014.gadā «Getliņu EKO» apgrozījums bija 11,903 miljoni eiro, bet peļņa - 15,4 tūkstoši eiro.

«Getliņi EKO» apsaimnieko Baltijas lielāko atkritumu poligonu «Getliņi» Rīgas rajona Stopiņu novadā. Uzņēmums ir dibināts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5,995 miljoni eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu