«Food Union» paplašina zīmola «Rasēns» līniju ar jogurtu bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Piena pārstrādes uzņēmums «Food Union» paplašinājis piena dzērienu zīmola «Rasēns» produktu klāstu ar jaunu kategoriju jogurtiem, kas izstrādāti īpaši bērniem, informēja uzņēmuma Kvalitātes departamenta vadītāja Inese Žēpere.

Viņa norādīja, ka jogurti tiek gatavoti no augstākās kvalitātes piena, pievienojot dabīgas augļu piedevas un vitamīnus, bet pilnībā izslēdzot konservantus, saldinātājus un glutēnu. Jogurti ar zemeņu un persiku garšu tiek fasēti nelielos 110 gramu iepakojumos.

Tāpat uzņēmuma pārstāve informēja, ka līdz ar jauno «Rasēna» jogurtu laišanu tirgū «Food Union» sadarbībā ar «Omnicom Media Group Snapshots» veicis iedzīvotāju aptauju par bērnu pārtikas lietošanas paradumiem Latvijā.

Aptauja liecina, ka iecienītākie bērniem domāto produktu kategorijā ir piena produkti, ko bērniem piedāvā 70% vecāku. Vidēji bieži izvēle krīt par labu bērniem paredzētiem gaļas produktiem (56%) un saldumiem (53%). Visretāk bērniem domātā pārtika tiekot meklēta plauktos ar putrām un musli (38%), kā arī ar augļu-ogu biezeņiem (26%).

Trešdaļa aptaujāto vecāku uzskata, ka bērnu pārtika tiek labāk kontrolēta un viņiem ir svarīgi, lai produkts būtu ražots Latvijā.

Kā ziņots, «Food Union» zīmols apvieno AS «Rīgas piena kombināts» un AS «Valmieras piens», lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS «Premia Foods», kā arī kopš šā gada 16.oktobra - Dānijas saldējuma ražošanas uzņēmumu «Premier Is». Iepriekš, maijā, «Food Union» paziņoja, ka koncerna finansiālais partneris - starptautiskā privātā kapitāla investīciju grupa «Meridian Capital» - iegādājusies SIA «Rīgas piensaimnieks», lai veiktu abu uzņēmumu apvienošanu.

Saskaņā ar provizorisko informāciju «Food Union» apgrozījums Baltijā 2014.gadā sasniedza 175 miljonus eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku. Uzņēmuma ražotnes Latvijā iepērk pienu no 400 zemnieku saimniecībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu