VID cer uz aktīvāku policijas iesaisti kontrabandas apkarošanā; cīņā jūtas viens (45)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) cer uz aktīvāku tiesībsargājošo iestāžu, tostarp policijas rīcību kontrabandas apkarošanā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Pēc viņas teiktā, situācija kontrabandas apkarošanā pamazām uzlabojas. «Situācija iet uz labo pusi, bet ne tik strauji, kā mēs gribētu. Es gribētu aicināt visas iesaistītās institūcijas, kas ir iesaistītas starpinstitūciju darba grupā, jo pēdējā laikā izskatās, ka VID ir palicis viens, bez aktīvas līdzdalības, kādas gribētos no citām tiesībsargājošajām iestādēm,» atzina Pētersone.

Viņa izteica cerību aktīvākai policijas iesaistei kontrabandas apkarošanā. «Ja runājam par cigaretēm, tad visi zinām, ka centrāltirgū situācija nav mainījusies un tā ir Valsts policijas kompetence. Te neiet runa, kas [pārdevējam] ir somā, cik cigarešu paciņas grib realizēt, bet no kurienes nāk šīs cigaretes,» teica VID vadītāja.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu