HTC eksperimentē ar Windows Phone (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apstiprinājušās baumas par Taivānas viedierīču ražotāja «HTC Corporation» («HTC») plāniem uzsākt ar «Microsoft Windows Phone 8.1» aprīkotu viedtālruņu «HTC One M8» izplatīšanu, ziņo mobilo tehnoloģiju portāls «WP Central».

Paredzams, ka 19.augustā tiks prezentēts ar «Windows Phone 8.1» operētājsistēmu aprīkots viedtālrunis «HTC One for Windows», kas iepriekš bija pazīstams kā viens no veiksmīgāk izstrādātajiem «Android» platformas telefoniem. Tehnoloģiski jaunais tālrunis ne ar ko no «Android» platformai paredzētā neatšķiršoties.

Līdz ar «Mircrosoft» paziņojumu šā gada februārī par daudz brīvākām tehniskajām prasībām «Windows Phone» operētājsistēmai vairāki pazīstami viedierīču ražotāji izteikuši vēlmi ražot telefonus šai platformai. Lielā mērā tas ļāvis teju jebkuram viedtālruņu ražotājam bez īpašām izmaiņām piedāvāt tos pašus telefonus ar divām dažādām operētājsistēmām. «Microsoft» no tā iegūst daudz lielāku auditoriju, kas aplikāciju izstrādātājus motivēs izstrādāt saturu šai platformai, tādējādi cīnoties ar «Windows Phone» vienu no trūkumiem - salīdzinoši nelielo aplikāciju piedāvājumu.

Pagaidām zināms, ka jaunais «HTC One for Windows» tiks piedāvāts ASV operatora «Verizon» klientiem. Ļoti iespējams, ka teicamu pārdošanas apjomu gadījumā tas tiks piedāvāts arī citiem tirgiem.

Viedtālruņus «Windows Phone» platformai pašlaik izstrādājot arī «Sony», «Samsung», «LG Electronics», «Lenovo», kā arī citi mazāki ražotāji, kas pēdējā laikā sākuši apdraudēt līdera «Samsung» pozīcijas Āzijas tirgos.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu