Vjačeslavs Dombrovskis: Potenciālie «Citadeles» investori ir neizpratnē par informācijas noplūdi (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Potenciālie «Citadeles» bankas investori neformāli ir pauduši neizpratni par to, kāpēc publiskajā telpā notiek informācijas noplūde par bankas pārdošanas procesu, šodien žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

«Visi šādi finanšu darījumi ir konfidenciāli, tā ir finanšu tirgus dalībnieku prasība. Ja nevaram nodrošināt konfidencialitāti, tad pārdošanas procesu var «noraut» un nopietni finanšu spēlētāji tajā nepiedalīsies,» sacīja Dombrovskis.

Ministrs norādīja, ka pasaules praksē nekāda informācija par šādiem darījumiem publiski netiek izpausta un paziņojums par pircēju seko tikai tad, kad darījums ir noticis.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) sacīja, ka šodien valdības sēdē tiks izskatīts Ekonomikas ministrijas sagatavotais piedāvājums samazināt bankas pircēju pretendentu loku un bankas pārdošanas procesu virzīt uz priekšu ar mazāku pretendentu skaitu.

Matīss arī norādīja, ka tiks turpināta pretendentu vērtēšana, paralēli šis jautājums tiks skatīts arī Saeimā, Nacionālās drošības komisijā, un, visticamāk, ka mēneša laikā «Citadeles» pārdošanas jautājums atgriezīsies valdībā jau ar vienu potenciālo bankas pirkšanas pretendentu.

Kā ziņots, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) skaidroja, ka vienošanās ar Eiropas Komisiju (EK) paredz, ka «Citadele» jāpārdod līdz gada beigām. Ja Latvijas valdība to neizdarīs, tad, visticamāk, EK pārņems procesu un pārdos banku ļoti ātri par, visticamāk, ļoti zemu cenu, prognozēja ministrs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu