Iekšlietu ministrs: ar reiderisma shēmām cīnīties ir grūti (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts policija darbojas saskaņā ar tiesisko regulējumu un ir pierādījies, ka ar reiderisma shēmām patlaban efektīvi cīnīties ir grūti, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Problēma ir akūta

Viņš norādīja, ka problēma pašreiz ir akūta un

viņam kā iekšlietu ministram nav pieņemams, ka, iespējams, jāpiedzīvo vēl viena situācija, kurā cieš liels, Latvijai nozīmīgs uzņēmums.

Samilzušās problēmas, kurās personu nesodāmība vairo tiesisko nihilismu, ar steigu ir jārisina, sacīja ministrs. Vienlaikus Kozlovskis norādīja, ka tāpēc Tieslietu ministrija un Saeima ar likumdošanas izmaiņām, lai pilnveidotu maksātnespējas administratoru sistēmu, vairs nedrīkst vilcināties.

Ministrs apliecināja, ka šodien ir saņēmis vēstuli no «NP Foods» grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētāja.

Ar situāciju vēl detalizēti jāiepazīstas Valsts policijai, kurai jāizvērtē, vai ir pamats kriminālprocesa sākšanai

un vainīgo personu saukšanai pie atbildības, norādīja Kozlovskis.

Vienlaikus viņš minēja, ka Iekšlietu ministrija un

Valsts policija regulāri sastopas ar iesniegumiem par līdzīgām situācijām, kas saistītas ar iespējamām reiderisma shēmām,

kā rezultātā tiek paralizēta uzņēmuma darbība.

Lūdz apturēt reiderisma mēģinājumu

Kā ziņots, saldumu ražotājas AS «Laima» un citu «NP Foods» grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis nosūtījis iesniegumu valsts amatpersonām ar lūgumu apturēt reiderisma mēģinājumu, kas vērsts pret «Laimu», AS «Staburadze» un citiem «NP Foods» grupas pārtikas uzņēmumiem.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu