Dombrovskis: nekavējoties jāizvērtē tiesneša un tiesu izpildītāja darbība (29)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ekonomikas ministrija aicina Tieslietu ministriju (TM) nekavējoties rīkoties, lai izvērtētu Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneša un zvērināta tiesu izpildītāja veikto izpildu darbību atbilstību likuma prasībām, uzsvēra ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (V), komentējot šodien «NP Foods» grupas pārtikas uzņēmumu izplatīto informāciju.

Situācija nav pieņemama

Pēc ministra domām, nav pieņemama situācija, ka procesuālie lēmumi, kas faktiski paralizē vai vispār iznīcina nacionāla mēroga uzņēmumus - vienus no lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem -, tiek pieņemti, balstoties uz, iespējams, maldinošiem faktiem un pieņēmumiem.

«Situācija nekavējoties ir jāpārbauda, jo šis nav pirmais gadījums, kad Latvijā šādā veidā tiek paralizēta uzņēmuma darbība,

radot būtiskus zaudējumus uzņēmuma saimnieciskajai darbībai. Šie notikumi rada bažas par tiesu sistēmas nespēcību un prasa nekavējošu atbildīgās ministrijas rīcību nozares sakārtošanai,» uzsvēra Dombrovskis.

Kā ziņots, saldumu ražotājas AS «Laima» un citu «NP Foods» grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis nosūtījis iesniegumu valsts amatpersonām ar lūgumu apturēt reiderisma mēģinājumu, kas vērsts pret «Laimu», AS «Staburadze» un citiem «NP Foods» grupas pārtikas uzņēmumiem

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu