TOP 10 mobilās aplikācijas Jāņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Moderns viedtālrunis bez aplikācijām ir kā lineāls bez centimetru iedaļām - lietot var, taču savas pamata funkcijas tas īsti nepilda. Tieši tāpēc piedāvājam mobilo aplikāciju jeb lietotņu TOP, ko sagatavojusi sabiedrisko attiecību aģentūra Nords Porter Novelli sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru Latvijas Mobilais Telefons. Šajā topā apkopotas tās desmit aplikācijas, kas jo īpaši varētu noderēt Jāņu svinēšanas laikā.

 
Foto: Publicitātes foto

LĪGO DZIESMU APLIKĀCIJA

Visplašākā Līgo dziesmu krātuve tavā mobilajā telefonā, lai būtu sagatavojies dziesmu kariem pie Jāņu ugunskura. Sakrati telefonu un iegūsti kādu no četrrindēm; atskaņo melodijas paraugu; uzņem foto un dalies ar bildēm; uzzini laiku līdz saullēktam u.c.

 
Foto: Publicitātes foto

SPOTIFY

Līgo kopā ar Tomu Grēviņu! Brīžiem, kad paši vairs padziedāt nespēj, noderēs SPOTIFY globālās mūzikas straume, kuras daudzmiljonu dziesmu krājumos atrodams arī latviešu klasiķu veikums. Īpašs jaunums ir speciālā Jāņu pleiliste, kuru šogad sagatavojis dīdžejs Toms Grēviņš.

 
Foto: Publicitātes foto

LATVIA TRAVEL

Ja vēl nav izlemts, kur sagaidīt vasaras Saulgriežus, oficiālā Latvijas apceļošanas aplikācija sniegs noderīgus padomus gan attiecībā un piemērotāko vietu, gan pasākumu programmu. Šogad Jāņu brīvdienu ir gana daudz, lai dotos nelielā ceļojumā. LATVIA TRAVEL apkopoti interesantākie tūrisma objekti, Latvijas novadu un pilsētu kartes, viesnīcas un restorāni, kā arī informācija par saistošākajiem pasākumiem.

 
Foto: Publicitātes foto

YR NO

Nereti vietu, kur līgot, nosaka tur gaidāmie laikapstākļi. YR ir viena no daudzajām laika prognožu aplikācijām, kas atbildēs uz klasisko jautājumu «vai Jāņos šogad līs?» tieši tajā vietā, kur esat iecerējis svinēt. YR ir Norvēģijas meteorologu veidotā informācija, kas, kā stāsta zinātāji, ir pierādījusi, ka visprecīzāk prognozē tieši Latvijā gaidāmo laiku.

 
Foto: Publicitātes foto

BIG OVEN

Jāņi ir izēšanās laiks, un šī lietotne sniedz neizmērojamas iespējas ēdienu gatavošanā. Apkopotas vairāk nekā 250 000 recepšu, kurām tiek pievienotas arvien jaunas. Iespēja meklēt receptes pēc atslēgvārdiem, piemēram, Jāņos tik aktuālā grilētā gaļa jeb šašliks. Ērti aprēķināt, cik daudz produktu nepieciešams tieši jūsu uzaicinātajam viesu skaitam.

 
Foto: Publicitātes foto

MY FITNESS PAL

Ja nu tomēr ir aizdomas, ka ēsts par daudz un jāsāk uztraukties par lieko svaru, lieliski noderēs šī lietotne, kas neliek svīst svaru zālē, bet jau pie Jāņu galda analizē tevis uzņemtā uztura kalorijas un teiks priekšā, kādus pārtikas produktus lietot, lai būtu paēdis un vienlaikus kļūtu slaidāks. Datubāzē ir informācija par miljoniem produktu un to uzturvērtību.

 
Foto: Publicitātes foto

DRINK TRACKER

Ļaus kontrolēt izdzertā alus daudzumu. Ierakstot aplikācijā savu dzimumu, vecumu, svaru un garumu, cik daudz un cik stipra alkohola jūs esat izdzēris, jums tiks sniegta informācija, cik promiļu reibumā esat un cik ilgam laikam jāpaiet, lai varētu sēsties pie stūres. Protams, jāņem vērā, ka šis ir tikai indikatīvs rādītājs, jo reālajā dzīvē katrs esam atšķirīgs. Tādēļ tiem, kuriem kaut kādu iemeslu dēļ Jāņos jābrauc, labāk nedzert nemaz.

 
Foto: Publicitātes foto

MOSQUITO SOUND

Jo dziļākos laukos līgošana, jo lielāka iespēja, ka tur būs odi. Šī ir iespēja pārliecināties, vai tos var atbaidīt ar mobilo telefonu. Lietotne rada ultraskaņu dažādās frekvencēs, kas netraucē cilvēkiem, bet nepatīk kaitinošajiem kukaiņiem.

 
Foto: Publicitātes foto

BATTERY HD

Ja reiz esi nonācis laukos pie odiem, tad, ļoti iespējams, problēmas var rasties arī ar tavu mobilo iekārtu uzlādēšanu. Šī lietotne uzskatāmi analizēs telefona akumulatora daudzumu un iespējas – kādas darbības un cik daudz tu vari atļauties, piemēram, meklēt papardes ziedu ar telefonā iebūvētās kabatas baterijas palīdzību.

 
Foto: Publicitātes foto

CERBERUS

Palīdzēs situācijā, ja ballītes laikā tavs telefons ir pazudis vai nozagts. Aplikācija palīdzēs to atrast, jo pēc jūsu pieprasījuma ieslēgsies GPS, un telefona atrašanās vieta būs redzama kartē internetā. CERBERUS arī dod iespēju attālināti bloķēt telefonu, lai neviens nevarētu piekļūt jūsu personīgajai informācijai. Un, kas zaglim varētu sagādāt nepatīkamu pārsteigumu, jūs varat arī likt ieslēgties telefonā skaļam trauksmes signālam vai īpašam paziņojumam, kas brīdina, ka aparāts ir zagts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu