«Food Union» pēc brīvdienām sāks plānot pirmo piena produktu kravu uz Ķīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piena pārstrādes uzņēmuma «Food Union» ražotnes AS «Rīgas piena kombināts» un AS «Valmieras piens» iekļautas Ķīnas Sertifikācijas un akreditācijas administrācijas piena produktu importētāju sarakstā, tādējādi uzņēmums jau pirmajā darba dienā pēc svētku brīvdienām sāks plānot pirmo piena produktu kravu uz Ķīnu.

«Mūsu ražotņu iekļaušana Ķīnas importētāju sarakstā ir ilgi gaidīts un patīkams notikums, kas bija pēdējais solis teju divu gadu ilgajā procesā, lai sāktu eksportu uz Ķīnu,» informēja «Rīgas piena kombināta» valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs. Viņš atzīmēja, ka šī ir īpaši svarīga ziņa tagad, jo nākamnedēļ uzņēmums prezentēs savus piena produktus Āzijas lielākajā un prestižākajā pārtikas un dzērienu izstādē Šanhajā.

Kā ziņots, Ķīnas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija (CNCA) savā mājaslapā publicējusi desmit Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ļauts eksportēt uz Ķīnu tādus piena produktus kā visa veida sieri, visa veida piena pulveri, krējums un arī saldējums.

Sarakstā iekļauti šādi Latvijas eksportētāji: «Preiļu siers», «Rīgas piena kombināts», «Valmieras piens», «Latvijas Piens», «Cesvaines piens», «Rankas piens», «Smiltenes piens», «Smiltenes piena» Blomes pienotava, «Jaunpils pienotava» un «Rīgas Piensaimnieks». Minētajiem uzņēmumiem durvis uz Ķīnu ir atvērtas, un jau ar šodienu Latvijai ir iespēja tirgot minētos piena produktus Ķīnas veikalos.

«Food Union» atzīmē, ka jau martā abas «Food Union» ražotnes saņēma Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP) sertifikātus. Konceptuālas vienošanās par sadarbību ar biznesa partneriem Ķīnā jau panāktas.

Pērn «Food Union» prezentēja Ķīnai paredzētos piena produktus, kas ir jau labi pazīstami Latvijas un Baltijas pircējiem, - pienu «Rasa» un piena dzērienus «Rasēns», svaigos un kausētos sierus «Rasa», sviestu «Rasa» un saldējumu «Ekselence», «Pols» un «Nu Fruit».

«Food Union» zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā «Rīgas piena kombināts» un «Valmieras piens» un lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS «Premia Foods».

Provizoriski «Food Union» apgrozījums 2014.gadā sasniegs 125 miljonus eiro. «Food Union» pašlaik strādā vairāk nekā 800 darbinieki. «Food Union» ražotnes Latvijā iepērk pienu no teju 400 Latvijas zemnieku saimniecībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu