«Limbažu siers» pērn strādājis ar 8,5 miljonu eiro provizorisko apgrozījumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Piena pārstādes uzņēmums «Limbažu siers» pērn strādāja ar 8,5 miljonu eiro provizorisko apgrozījumu, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Ēvalds Putniņš.

Pēc aģentūras BNS aprēķiniem, uzņēmuma apgrozījums pērn salīdzinājumā ar 2013.gadu ir palielinājies aptuveni 2,7 reizes.

«Kaut kur ap 8,5 miljoni [eiro] ir apgrozījums. Patlaban notiek audits, man tagad ir tikai operatīvā bilance, operatīvais apgrozījums,» sacīja Putniņš, piebilstot, ka sākotnēji uzņēmums plānoja lielāku apgrozījumu, taču Krievijas embargo dēļ plānoto neizdevās sasniegt.

Viņš norādīja, ka šā gada apgrozījumu ir pāragri prognozēt, jo tas būs atkarīgs no tirgus situācijas, ko nevar paredzēt.

Putniņš norādīja, ka pagaidām ir arī pāragri spriest, vai uzņēmums šogad realizēs investīciju projektus. «Vispirms ir jāsakārto stabila preču plūsma, neiet tik raiti kā gribētos. (..) Pasaules cena piena produktu tirgū ir pabraukusi uz leju, tagad kaut kā sāk drusciņ kāpt uz augšu, bet, teiksim, siera cenas ir stipri zemas,» sacīja Putniņš, piebilstot, ka minēto iemeslu dēļ Eiropas tirgū nav sevišķas intereses par sieru.

Jau vēstījām, ka pirms Krievijas embargo «Limbažu siers» 2014.gadā plānoja sasniegt desmit miljonu eiro apgrozījumu.

Tāpat vēstīts, ka «Limbažu piens» pēc īpašnieku maiņas pērn aprīlī nomainīja nosaukumu pret «Limbažu siers». Nosaukumu maiņa bija viens no uzņēmuma iegādes nosacījumiem jaunajiem īpašniekiem, jo zīmols «Limbažu piens» pieder Latvijas piena pārstrādātāju «Rīgas piena kombināts» un «Valmieras piens» apvienotajam uzņēmumam «Food Union».

2013.gadā «Limbažu siers» strādāja ar 3,13 miljonu eiro apgrozījumu un 913 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Uzņēmums ir dibināts 1993.gadā, taču straujā piena cenas kāpuma dēļ kompānija 2013.gadā apturēja ražošanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,37 miljoni eiro. «Limbažu siers» ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu