«Laima» investēs pusmiljonu eiro robotizētā iepakošanas sistēmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saldumu ražotājs AS «Laima» plāno par 500 000 eiro iegādāties robotizētu iepakošanas sistēmu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Uzņēmums iepirkumam piesaistījis Eiropas Savienības fondu aktivitātes «Augstas pievienotās vērtības investīcijas» līdzfinansējumu, un iekārtu līdz šā gada 15.oktobrim plānots uzstādīt «Laima» ražotnē Miera ielā.

Izsludinātā iepirkumu konkursa sākotnējā piedāvājuma iesniegšanas termiņš noteikts līdz šā gada 20.februārim.

Kā ziņots, «Laimas» apgrozījums 2013.gadā bijis 10,84 miljoni eiro, kas ir 11% pieaugums salīdzinājumā ar 9,81 miljona apgrozījumu iepriekšējā gadā, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmuma peļņa pieaugusi vairāk nekā pieckārtīgi - no 1,12 miljoniem 2012.gadā līdz 5,75 miljoniem 2013.gadā.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

«Laimas» īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas kompānija «Orkla», kas iegādājās 100% kapitāldaļu arī pārējos kompānijas «NP Foods» uzņēmumos - AS «Gutta», SIA «NP Foods», AS «Staburadze», «UAB Margiris» un SIA «Detente» no uzņēmuma «Nordic Partners Foods Ltd», kura īpašnieki ir Latvijas investīciju kompānija «Nordic Partners» un Islandes fonds «BIL ehf».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu